tisdag 30 augusti 2011

GRATTIS!

GRATTIS alla nära och kära som fyller år när jag är borta! En son, en sonhustru och ett barnbarn GRATTIS! Tårtkalas får det bli lite senare!


Blått - Grått

Jag är ju på resande fot så jag visar några bloggar som jag gillar! Blått och Grått = snyggt!

Här kommer en: http://www.cococozy.com/

söndag 28 augusti 2011

Resa

God morgon denna söndag! Nu har jag och 23 andra kvinnor åkt på "en resa för kvinnor - med kvinnliga förtecken" till Tyskland. Starten gick från Östergötland kl 06.00 idag. Efter en dags resa och mycket kul på vägen hamnar vi ikväll i Lubeck, efter middagen ska vi ta en kvällspromenad och bekanta oss med miljön som kvinnorna i Thomas Manns bok Buddenbrooks levde i. Vi ska dricka Rotspon, ett Bordeauxvin som lagras i Lubeck.


Har Ni läst boken eller såg Ni serien som gick på TV? Jag lovar att berätta mer från min resa/KRAM

lördag 27 augusti 2011

A´la English Style

Hej alla, måste bara berätta..........
vi var ett stort gäng som var bjudna på middag med övernattning. A´la English Style! Mitt ute i den mörka Smålandsskogen. Vi startade med kaffe och underbara chokladbiskvier, bakade av värdinnan och med värdinnans makes FINASTE konjak i.........MUMS, jag åt två, man vet aldrig när man får chansen igen! Klädombyte och sedan samling för skumpa och god middag. "Fy 17" vad man kan ha det bra med sådana vänner.

Ett stort hus som lever i en Törnrosasömn, som ägarna öppnar upp några gånger om året.

Vaktar hon kanske huset?

Värdinna på väg ut för att ta emot gästerVi dansade men höll oss till modernare "saker".

Mörkaste, vackraste  Småland

På vägen hem idag, plockade vi kantareller från bilen, det FUNKADE, en halv bärpåse fina kantareller blev det. Ett dopp blev det oxå på hemresan, nu ska jag laga middag sen blir det sängen. Bon apétit på Er alla.......ha en skön lördag.

fredag 26 augusti 2011

Blomsteraffären

Gick förbi blomsteraffären, det är ju HÖST!


Åhhh, hjälp mina pelargoner som är SÅ fina, dom får nog vara kvar ett tag till, snart är det ju "Brittsommar". Det går för fort, tycker inte Ni det? KRAM på Er alla.

torsdag 25 augusti 2011

Besök i en favvoaffär!

Affären Unnerstad Gård har flyttat in till stan! Dom har gjort sååååå fint! Gör ett besök, butiken ligger i Linköping. www.unnerstadgardoinredning.com
Dom som jobbar i affären är TOPPEN/Jag önskar GRATTIS och LYCKA TILL! Här kommer ett axplock av bilder.


Min fina ljusstake (som maken kallar Stinas ljusorgel) har jag köpt här!

onsdag 24 augusti 2011

Föreläsning

Det är toppen att lyssna till en föreläsare som KAN sitt ämne. Det gjorde jag igår, jag lyssnade på meteorolog Pär Holmgren han är både föreläsare, författare och debattör. Klimatfrågorna är hans gebit. Läs mer om honom och hans kunskaper www.parholmgren.se Meningen med föreläsningen var att få mej och andra att lyfta blicken och bli medvetna om klimatförändringarna............vad kan lilla jag göra eller mitt företag!?

Jag fick en liten pratstund och en signerad bok

Pär Holmgren

Pär Holmgren har skrivit flera faktaböcker men har just utkommit med en barnbok om Torsten som reser runt världen med sin farmor.
Östersjön är det innanhav i VÄRLDEN som är MEST förorenat, detta pga övergödning, visst är det hemskt. Det går att göra en hel del tänk på "biffen, bilen, och bostaden". Vi skulle behöva dra ner köttkonsumtionen till hälften och äta det goda närproducerade köttet. OK, vi gör vårt bästa!
tisdag 23 augusti 2011

Bok jag läst

LÄSTIPS!
Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit


Den nya överklassen erbjuder en guidad tur genom ett rikemansland där pengar och position betyder allt. Vi får veta hur dess invånare bor, semestrar och roar sig på andra sätt. Vi får läsa om herrgårdarna, kungajakterna, privatskolorna och de slutna elitsällskapen. Plus om den svans av andra karriärister, som så gärna vill hamna i samma guldsits.
BENGT ERICSON är en av Sveriges mest driva ekonomijournalister. Hans nya bok är en djupgående och underhållande skildring av en samhällsklass vars livsstil är fjärran från vad övriga svenskar kan tillåta sig. Texten är skriven med glimten i ögat, men här finns också en kritisk underton. Vad har dessa människor gjort för att förtjäna sina svindlande belöningar? Och vad innebär de för sammanhållningen i vårt land?

Bok jag läst

Den här boken låg med i en Femina. LÄS, LÄS, LÄS.

Sarahs nyckel (9789170282737) -  Tatiana De Rosnay - BöckerBoken som legat över 100 veckor på New York Times bästsäljarlista! New York Times Bästsäljarlista! Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer VeldHiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer. LÄS vidare...............

Bok jag läst

Varför blir kött bara billigare när allt annat blir dyrare? Det handlar denna bok om och INTE är der någon rolig läsning precis.......FY, FY. Jag vet att jag inte kommer att bli vegetarian men......jag kommer att tänka mej för när jag handlar (det gjorde jag innan oxå men nu VET jag mera).
Vi börjar med att äta en vegetarisk middag i veckan.
LÄS, LÄS, LÄS.  


Citat från bokklubben:
Varför gosar vi med vissa tamdjur men äter andra? Vad är det för fel med den moderna köttindustrin? Och är det alltid fel att äta kött? Inte nödvändigtvis. Men med största sannolikhet är det fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig. Jonathan Safran Foers nya bok är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Bok jag läst

Bara ett barn


LÄS, LÄS, LÄS, LÄS.Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem. Misstankarna tas på största allvar.
Läs denna bok, Du kan inte sluta läsa, Du måste veta hur det går.

Malin Persson Giolito är jurist, född 1969 och efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon nu som handläggare på Europeiska kommissionen. Sin utbildning skaffade hon sig på fyra olika universitet: i Sverige, Frankrike och Belgien. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men bor numera med sin man och sina tre barn i Bryssel.

måndag 22 augusti 2011

Orientalisk prakt sökes

Nu letar Bukowskis orientalisk prakt inför nya auktioner. Aldrig förut har efterfrågan på orientalisk keramik och konsthantverk varit så stor. HÅLL i grejerna, Sverige!
Samlarna blir bara fler och allt kunnigare, och de vet vilka skatter de svenska samlarna sitter på. Samlare från hela världen deltar i budgivningen. Som sagt håll i grejerna! Läs mitt tidigare inlägg om Svenska Ostindiska Kompaniet här.

Att göra sylt

Igår gjorde jag svarta vinbärssylt det tog ca 20 minuter med disk och allt!

Köp 1 kg syltsocker

Blanda bär och socker, läs på förpackningen. Använd vilka bär som helst!

Var noga med att skumma, värm burkarna i ugnen, häll upp, färdigt! Nu ska detta serveras till A-filen. Tog ca 20 minuter att göra (maken säger att det tar längre tid att plocka bären)!

söndag 21 augusti 2011

"Tack för musiken"

I går såg jag ett nytt program på 1:an, Tack för musiken, med Niklas Strömstedt som värd. Första gästen ut var Ola Salo, jag tyckte han var kanonbra, musikalisk, skärpt och med mycket distans till sig själv som popstjärna. Niklas, Du frågade inte ihjäl Din gäst.........skönt! Men...........vad 17 hade Du på dej???? Du såg lite väl "gammalmodig" ut! Byt glasögonbågarna dom "stal" Ditt ansikte. Är jag lite elak nu?????
Här är det en underbar söndag med sol och värme...det är bara att njuta.
Bild från expressen .se

P.S Har lyssnat på det sista Sommarprogrammet på P1 (på altanen, i bikini och med en stor kopp kaffe) det avslutades av Leif GW Perssson.  Det gjorde han med glans! Jag gillar GW, både honom och hans böcker. Jag tycker det är underbart att det finns lite uppkäftiga personligheter.........tänk vad livet skulle vara trist utan dessa stofiler!! D.S

lördag 20 augusti 2011

Höstmode 2011

Den närmar sig........HÖSTEN!

Måste bara sticka denna kofta, mönster finns i nya Femina nr 9
Snygg ullcardigan från By Malene Birger 1.549:-. Den är stickad i slätstickning.  Klänning Camilla Thulin (inte mina färger).

Nya septembernumret


Gillar verkligen alla bruna accessoarer, speciellt nr 13 mockaboots från RM Williams/ 3.995:-

Denna klänning ÄR BARA MIN! Omlottskuren klänning i viskosjersey By Malene Birger, 1.749:-

och.........den länge föraktade knytblusen är tillbaka, den här är i siden från By Malene Birger. Jag såg en jättefin knytblus på H & M för 99:-!?  Det är SANT! Dock inte i siden.

fredag 19 augusti 2011

Regniga fredag

Nu regnar det rejält och jag har torgat och fredagshandlat. Lyssnat på "September" på P1. Nu får det bli en inomhusfredag med god mat och skön brasa. NJUT/KRAM

Ett jättegott vitt vin, Chateau Bonnet från Bordeaux, André Lurton, France

Igår öppnade en ny fisk&skaldjursaffär i min småstad...........MUMS!


Interiörbild

I kväll blir det grillade spett, från nya affären, med tonfisk, lax, jätteräkor till det chiliaioli.

Jag har gjort en paj med äpplen, hasselnötter och plommon (från konstnärens trädgård, läs tidigare inlägg) till det serverar jag lättvispad grädde. Sedan blir det TV och brasa. MYS!

Foxhunting


Image: Carolyne Roehm
Foxhuntingtavla och blå-vitt, se så vacker det är med de röda blommorna!


Image: Anna Spiro (min favvo). Rött och blått lite oväntad kombination...FINT!/KRAM