fredag 30 september 2011

Snyggt just nu!

Man måste bara kolla in lite vackra saker ibland!/KRAM C

Älskar Kelimmattor, nomadmattor. Kelim är vävda mattor alltså inte knutna, ofta med geografiska mönster. Båda sidorna kan användas, mattorna är vävda i ull av växtfärgat garn (dock inte i ny gjorda mattor där är det artificiell färg). Kelim har gjorts och görs på många platser i världen bl.a Kaukasien, Turkiet, Kurdistan, Turkestan och Balkanländerna.

Vackert arrangerat

Ikeas rottingfåtölj ser väldigt läcker ut, jag ska prova om den är skön att sitta i! Är denna stol ett plagiat eller inte??? Vad tycker Ni?

Så vacker gammal soffa med nytt tyg
P.S Nu har hostan satt in, mår halvpyton..........hatar dessa förkylningstider D.S

torsdag 29 september 2011

Diana och Tracee Ross

Kolla vilket foto, så vackert. Diana Ross och hennes dotter Tracee Ellis Ross.

Sjuk

Jag ligger sjuk, det gick på 5 minuter, det bara började klia i halsen. Jag har ont i varenda millimeter av kroppen. Är nerbäddad..........FY, Fy, FY. Har ett par hjälpmedel förutom min värmedyna. Hann bara äta vitaminer en dag! Många i min närhet har varit sjuka! Satans bacelusk! Nu är förkylningstiden här!!!!!


onsdag 28 september 2011

Vitaminer

Hallå på Er, en sådan här vacker höstdag!
I dag har jag köpt min höstburk med vitaminer, Mitt Val 55 +. Varje höst och vinter blir det ett par burkar, jag tror på det, även fast jag äter allsidigt. Jag vill ha D3- vitamin, B-vitaminerna, Folsyran och C-vitamin, dom andra vitaminerna bara följer med. Tänk på att i den här åldern behövs inget järn. För D-vitaminen kan man säga att det är en revolution, det formligen rasar in nya studier om hur viktigt detta solens eget vitamin är för vår hälsa, ja för hela vår överlevnad. D-vitamin, som egentligen är ett hormonliknade östrogen och testosteron, bildas från kolestrol i huden när solen lyser på oss. Ni vet ju hur solfattigt vi har det i Norden! Det är svårt att få i sig tillräckligt D-vitamin från maten. D-vitaminbrist kopplas idag till allt från ms, hjärtinfarkter och cancer till urinvägsinfektioner, Parkinson, Alzheimers, värk, depressioner, autism, diabetes, fibromyalgi, inflammationer och inte minst då benskörhet. Runt om i världen höjs nu rekommendationer för hur mycket D-vitamin vi ska inta. Vad tror Du? /Kram

Nu står Mitt Val 55 + på min bricka

I denna lärorika tidning kan Du läsa om ny forskning för och om kvinnor, läs här under hur Du blir medlem.

Viktig vitamin, den bidrar till att bygga upp skelettet, muskelaturen och tandhälsa. Artikel här är från 1,6 miljonerklubbens senaste tidning.
Läs här om mitt tidigare inlägg om 1,6 miljonerklubben, mycket intressant info för Dig som vill veta mer.

måndag 26 september 2011

Pilgrimsvandring

Jag ägnade min söndag åt pilgrimsvandring, vi gick 1 mil. Vi startade med mässa i kyrkan, sedan åkte vi ut på landet, i det sagolikt vackra höstvädret. Vi går ofta i två grupper, den gruppen som vill gå under tystnad går först, en bit efter kommer dom som vill prata under vandringen. Jag går i den tysta gruppen, det är en upplevelse att gå i tystnad tillsammans med andra. Man hinner känna dofter, höra porlande bäckar, rasslande löv (särskilt asparna.....dom låter så vackert), det knäpper lite i skogen eller hör man en hund som skäller långt bort. NJUTNING helt enkelt och tänk naturen finns där alldeles GRATIS! Strålande höstväder

Undrar vad dom ska göra sa hästarna?

Pårlande bäck

T.o.m kossorna var nyfikna!

Kapellet där vi åt vår matsäck och där vi hade en andaktsstund

Vet inte vad detta var?

Detta är Småland
Detta är oxå Småland

Är man i Småland så äter man ostkaka, hallonsylt och vispgrädde som avslutning!
I vår församling har vi en församlingspedagog som är lite utöver det vanliga, hon ordnar fantastiska saker bl.a meditation, mindfulness, föreläsningar, pilgrimsvandringar, resor, studiebesök och hennes engagemang är otroligt.........TACK Irma!

söndag 25 september 2011

Bondens egen Marknad

Har varit på Bondens egen Marknad, helt underbart, i strålande höstväder och det fanns så mycket att handla att pengarna bara försvann! Vilka lysande idé detta är!

Två regler gör Bondens egen Marknad unik:

Regeln om enbart producenter
Lantbrukaren ska ha odlat eller fött upp allt han/hon säljer på marknaden. Även huvudingrediensen i förädlad mat som sylt, saft eller korv måste komma från lantbrukarens egen gård. På marknaden delar en del bönder torgstånd, men samarbetet måste alltid synas tydligt för kunden på skyltar.
Kolla bilder och ha en skön söndag, kram.


Efter alla inköp fikapaus i solen, dottern bjöd, fönstershoppade mest, sedan lunch, barnbarnet bjöd!

lördag 24 september 2011

Fredagsmys med vänner

Fredagsmys borta hos vänner....tänk att bänka sig till dukat bord, det är lika lyxigt varje gång!
Vacker dukning, duk från Kenya.

Trattkantarellsoppa.......mums!

Ankbröst med apelsinsås

Världens godaste äppelpaj.........recept kommer senare!

Goda Pinot Noirviner

Härligt att sitta med vänner och diskutera livets alla konstigheter (!) , krisen i Grekland, finns det pengar till pensioner (?), hur många kalorier har vi ätit nu, aktiekurser som rasar, resor, vart ska vi åka nästa gång (?), ungar och deras ungar, inget ämne  är för stort eller litet! Tack för igår/KRAM

Läsvärt om porslinet från Kina

Bo Gyllensvärd, skriver otroligt kunnigt om Kinaporslin, jag har gått kurs för honom i Göteborg

Penselvasen var mitt första inköp av Kinaporslin, slutet av -60 talet

Jättetrevlig bok skriven av far och dotter, Anna Gremner och Björn Gremnar

Blå-Vit vas, 1800-tal, omgjord till lampa (av maken) OBS! Utan att förstöra, trälocket ligger löst och sladden utanför. Man får ALDRIG borra i porslinet

fredag 23 september 2011

Fredag med tapas

Tips inför helgen!
Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som härrör från Spanien, men har influenser från hela Medelhavet. Bland klassiska tapas finner man melon med lufttorkad skinka, spansk omelett som serveras kall eller varm, kroketter fyllda med t ex skinka eller kyckling och massor av annat gott! Mixa och hitta på, sätt inga gränser för fantasin! Tapas är den lilla tallrikens mat! Bilderna är från yngsta dottern tapasbord förra helgen. Tusen tack för läckra bilder.
TREVLIG FREDAG/KRAM

Helg mys - Tapas
Melon, ost, lufttorkad spansk skinka och oliver. Med god balsamicocream på.
Plockmat på svenska - Tapas på spanska!

Päron, olika ostsorter, god salamikorv, kex och tomater


Njut!

Vad dricker man till? En öl, en Rioja, en skumpa (!), gott vatten, sitt favvovin. Jag föreslår en sherry. Det finns inget godare på hösten än ett glas sherry!


torsdag 22 september 2011

Liljor

DAX att frossa i liljor! Dom är som vackrast nu, finns i så fina färger och väldigt tacksamma att ta in och dekorera med. Det ser lite "maffigt" ut! Jag föredrar dom doftfria.

En bild från Anna Spiro och en från Oliveaux, resten mina bilder.

onsdag 21 september 2011

Rosa Bandet 2011

Äkta paret Lena Philipsson och Per Holknekt har designat årets Rosa Band. 7000 kvinnor drabbas av bröstcancer varje år, ca 40 män får sjukdomen varje år. Jag har drabbats av detta på nära håll, nästan alla blir det. Vi kan hjälpas åt att på ett enkelt sätt få in pengar till forskning. Köp ett litet rosa band, det kostar 25:-, SMS:s ROSA till 72 988 och skänk 50:- så får Du ett digitalt band till Din telefon, smycka Din och Dina vänners profilbild på Facebook.


Rosa Bandet 2011
Lindexs nya Rosa Armband där hela behållningen går till Cancerfonden, bandet kostar 75:-

Bilder från cancerfonden och Lindex. Målet i år är att få in 48 miljoner kronor. Detta inlägg tillägnas: Kära M, KRAM på Dig. Läs mer på www.cancerfonden.se