torsdag 31 mars 2011

1,6 & 2,6 miljonerklubben


Idag kom tidningen 1,6 & 2,6 miljonerklubben, jag är medlem sedan flera år tillbaka. Initiativtagare: Alexandra Charles. Tidningen är ett magasin om kvinnors hälsa & välbefinnande. Föreningen är en stark påtryckargrupp för att förbättra villkoren för kvinnors hälsa och status. 2,6 är för dom yngre kvinnorna och 1,6 för dom något äldre kvinnorna. Tidningen innehåller bl.a klubbnytt, mat & dryck, medicin & forskning, boktips, aktiviteter och härliga resor. Den 6 mars gick startskottet för den årliga hjärtkampanjen Women in red i 15 städer. Köp vår nål och stöd forskning (du ser skon ovan den är designad av Lotta Lewenhaupt), bli gärna medlem plusgiro: 1208908-2, bankgiro: 5591-9484 Medlemsavgiften: 200:-/kalenderår. Rekommenderas! Läs mer: http://www.1.6miljonerklubben.com/

onsdag 30 mars 2011

Blåbärsbluffen

Vilken bluff.......inte i närheten av ett nyttigt blåbär! Nu ska allt vara nyttigt då passas det på att åka snålskjuts.! På förpackningen står det blåbärssmak  och det får man skriva  trots att här finns inget som har med blåbär att göra. "Cloettas kexchoklad blåbär avviker inte från lagstifningens krav". Ska denna kexchoklad ligga på hälsohyllan eller.......? Gör nått, Livsmedelsverket inte bara godkänn!
Bojkotta denna produkt! Läste Mats-Eric Nilssons artikel i Sv. Dagbladet. M-E Nilsson är journalist och författare mats-eric.nilsson@svd.se

Ljusstake

På förvintern köpte jag den här vackra THG- ljusstaken, den har verkligen förgyllt vår långa vinter, varje kväll har vi tänt den. Maken kallar den Stinas ljusorgel!  Oh, Stina....det är ja´de!
Bild från THG.

lördag 26 mars 2011

Syskonkärlek


Det här är Fordson och Svea, bondkatter och syskon, dom tillhör yngsta sonens familj. Dom kan bråka rejält och vara osams men hittar inte Fordson sin lilla syster blir han helt förtvivlad. Här tar dom en välbehövlig paus i musjagandet!

Vårblask

Jag har bytt vinterkängor mot gummistövlar, slask och blask på vår vackra å-promenad. Jag som egentligen inte är någon gummistövelmänniska har skaffat ett par. Till familjens glädje, dom har sett mej plumsa fram i vattenpölarna med skor som varit båda blöta , leriga.  Jag har alltid tyckte att gummistövlar har varit otympliga, tunga och vida , det har sagt gluff-gluff i dom när man går!?
Men nu.......har jag hittar rätt, blå Hunter (köpta till X-pris). Dom sitter som ett smäck! Dom passar mina smala fötter och smala ben! Lite..........kaxigt  va?

onsdag 23 mars 2011

Hemma

När jag kom hem hade mina vita, närodlade tulpaner slagit ut! Jag har en passion för blå-vitt Kinaporslin, detta är ett rökelsekar från slutet av 1800-talet. Solen skiner, det känns härligt!

Tidning

Denna tidning kom idag, jag har tagit en provprenumration på 3 nr. Jag har inte hunnit titta i den ännu. Jag tyckte det var mycket reklam i de förra numren!? Det är ju en ganska dyr tidning......eller?

måndag 21 mars 2011

Stickning


Köpte mej ett nytt garn i H-borg i en jättetrevlig garnaffär. NORA the world of nature, made in Japan. http://www.eisakunora.com/  Ullgarn avsett för stickor nr 3, jag har valt stickor 7. Jag ska sticka en schal..........en trekant. När jag stickar tänker jag på Japan och den svåra katastrof som inträffat där. Det händer mycket i världen just nu.
Så här gör jag: Lägger upp en maska ökar sedan en maska i börja på varje varv. Jag stickar rätstickning. Stickar så stor jag vill ha den eller som garnet räcker till. OBS! Maska av löst. Vill Du förstärka kantan upptill virka ett varv med fasta maskor. Ibland virkar jag en spetskant på det två sidorna, det blir lite Odd Molly stuk.
Idag är det måndag och stickdag.

After Work

Tänk att gå ut en fredagkväll på After Work och bara betala HALVA notan! Grand Hotell  i H-borg har det ibland...... vi var där. En riktig lyxkväll blev det som inte kostade skjortan. Magen var nöjd och plånboken var helnöjd! Kram på Er!

Helsingborg


Fahlmans konditori är kult i H-borg. Deras äppelmarängbakelse med vaniljsås. MUMS! Tyvärr var det iskallt ute så vi kunde inte sitta ute o fika.

Helsingborg
Helgen innehöll oxå lite god mat och goda viner. Osten som avåts till skumpan var ny för mej en sheddar fylld med stilton. GOTT! Knäckebröd från kvarterets surdegsbakare, jag bakar knäckebröd så detta ska jag göra nästa gång!

Helsingborg

Underbara Helsingborg! Här ser ni Kärnan mitt i stan!
Helgen har ägnats åt att "snabb"renovera yngsta dotterns badrum. Maken har målat....vitt! Kaklet var redan vitt (turligt nog). Ny kommod, ny frotté i brunt och turkost, tvålar och ljus i samma färger, nya vita hyllor, ny matta. Storrengöring, med det man INTE kan vara utan, Kalkosan och Ajax. Kalkosan tar bort alla kalkbeläggningar på emalj och kranar.....badkaret blev som nytt!? Ett bra tillfälle att slänga och rensa ur blev det oxå! Det blev ett "nytt" badrum för ca 2000:- spänn!

onsdag 16 mars 2011

Pilgrimsvandring


Dessa bilder är från en pilgrimsvandring jag gjorde på Omberg i Östergötland, förra våren. Helt otroligt underbar vandring.
Den 2-6 juni 2011 är det invigningsvandring av den nya Birgittaleden tillsammans med Pilgrimscentrum. Linköping-Vreta Kloster-Borensberg-Ekebyborna-Motala-Vadstena. Vandra hela vägen eller välj delar. Mer info finns här:  http://www.pilgrimscentrum.com/

tisdag 15 mars 2011

Keramik

Mina härliga koppar från keramikern Kerstin Tillberg i Mölle. Hon har en härlig hemsida www.kertintillberg.com Kolla gärna hennes bilder, detta är mina bilder.
Den mindre koppen är en espressomugg, den stora en thekopp men jag dricker en stor härlig kopp f.m.dags kaffe i den! I dag skiner solen men det är kallt ute. Mina fina påskliljor jag satte ut  igår frös nog i natt. Jag är alltid för snabb.

måndag 14 mars 2011

Stickorna

Måndagar är stickdag för mej och några vänner mellan 15 - 18 stickar vi och fikar. Vi startade 2007 och skulle sticka en gång i månaden!? Vi stickar varje vecka! Vi inspirerar varandra, i vinter har det blivit många mössor, kragar, vantar och pulsvärmare. Vi sticker ofta iväg och kollar "nya" garner då blir det after knitt...........vin o mat på någon mysig restaurang. Jag lovar komma med något bra stickmönster.
Jag bjöd på nybakade Rimbobullar ett gammalt recept från Sju sorters kakor. Kalldeg........himla goda!

Film

Såg King´s Speech i går kväll. Verkligen en TOPPEN film, jag rekommenderar den varmt.
Bra skådespelare oxå!

söndag 13 mars 2011

Min husbibelSusanna Ehdin: Den självläkande människan. Min husbibel, nästan sönderläst! Vet inte hur många jag har givit bort. Med lite tur hittar Du den i rea-boklådan. LÄS!
Sanna (har kortat sitt namn) är fil.dr i immunologi, är verksam som fri forskare, författare och föreläsare. Jag lovar en lärorik läsupplevelse.

lördag 12 mars 2011

Lantliv

Lantliv kom igår...härlig läsning! Har fått prenumrationen i present av äldsta dottern.

Bok

 Spill av författaren Sigrid Combuchen.
Nyligen läst bok som fått toppenrecentioner men......jag tyckte den var tråkig!?

Munskänkarna.

Var i går kväll på en vinprovning med Munskänkarna. En vertikalprovning med Rieslingviner från Grand Cru vingården Wiebelsberg i hjärtat av Alsace. Vi provade viner från 1997 till 2007, vi provade ojämna år. Stora torra Rieslingviner. MUMS för gommen!

Kram Chri

fredag 11 mars 2011

Tjejfika!

Idag är det torgdag, jag tog en promenad (4 km) köpte surdegsbröd och vårblommor.
Därefter fredagens tjejfika på kondis,vilken uppfinning att det finns minisemlor! Jag får bara ½ så dåligt samvete!? Solen skiner och jag har planterat ut påskliljor o pärlhyacint. Kändes lite vårlikt på en gång.

torsdag 10 mars 2011

Premiär

Hej och välkommen!
Nu ska jag starta mitt livs första blogg. Det blir en spännande resa och jag hoppas att ni vill följa med!
Kram Chris