Majskyckling med citron och äpple i lergryta. Recept.

 Hejsan!

Använder Ni Er lergryta?

Jag tror många har glömt bort lergrytan!

Jag lagar majskyckling i min.

Har Ni inte majskyckling ta vanlig kyckling.

Allt görs i ugnen.

Går att göra i förväg och sedan grilla av i ugnen.

Såsen blir så fantastiskt god.

Recept nedan.

Majskyckling fylld med äpplen och citron.
Citron är min personliga favorit.
ÄLSKAR citron.

Som Ni ser gillar jag låret och vingarna.
Brysselkål är gott till.
Jag hade hemkokt krusbärsmarmelad till.

Det kan inte bli enklare.


MAJSKYCKLING med citron och äpple.
1 majskyckling
2 äpplen i bitar, lägg i ett äpple i skråvet.
1-(2)citroner ekologiska och tvättade.
Ett par chiliflaks är väldigt gott i.
Pressa saften över kycklingen, lägg sedan i citronen i skråvet.
Salt och svartpeppar.
Lite olivolja på kyckling.
175 grader i ugnen.
Spara skyn till sås.
Sky + grädde + lite soja.
Smaka av.
Red om så önskas.

När kyckling är färdig och har svalnat lite dela köttet i bitar,
lägg i en traktörpanna.
Vid servering kör kyckling i riktigt varm ugn övervärme eller grill en lite stund.
Servera med någon grönsak och marmelad.


SUPERGOTT!

Hälsning C.

Kommentarer

Populära inlägg