Vegetariskt II
Tisdag...........vegetariska dagen, Ni vet!
Det här ska det bli något av idag, Paolos färska pasta, blomkål, broccoli, lök, färska spenatblad och så lite fusk, mozzarellan.
Det här ska det bli något av idag, Paolos färska pasta, blomkål, broccoli, lök, färska spenatblad och så lite fusk, mozzarellan.
Här är förslag från mina kära bloggläsare:
Ulla-Britta sa...
Jag håller med – njut! Du kan också skära bitar av parmesan och marinera tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin i rikligt med olivolja.
Blanda sedan i sallad eller servera som tilltugg. Alternativt kan du garnera pesto på crostini, lägg på en skiva parmesan och strimlade soltorkade tomater. Garnera med basilikablad.
Varför inte servera parmesan tillsammans med Crema di Balsamico.
Doppa parmesanstavar i honung med några droppar tryffelolja i honungen. Lägg sedan lättkokt sparris i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och hyvla över rikligt med parmesan. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.
Blanda fräst lök, kycklingbuljong, vitt vin och grädde, låt koka upp och lägg ned små tärningar av lax. Ta av kastrullen från plattan och rör ner rikligt med riven parmesan. Salta och peppra efter smak och garnera med timjan. Blanda sedan riven parmesan med mascarpone, tillsätt en tesked sambal olek eller lite finhackad chili. Perfekt sås till en nygrillad köttbit.
Avsluta med att blanda fint riven parmesan, pressad vitlök, basilika, olivolja, salt och peppar med ricottaost. Du får en smakrik dipp som passar perfekt till grönsaksstavar.
Kram Ulla-Britt
Blomkålsmos, det godaste som finns gör så här:
Ulla-Britta sa...
Blanda sedan i sallad eller servera som tilltugg. Alternativt kan du garnera pesto på crostini, lägg på en skiva parmesan och strimlade soltorkade tomater. Garnera med basilikablad.
Varför inte servera parmesan tillsammans med Crema di Balsamico.
Doppa parmesanstavar i honung med några droppar tryffelolja i honungen. Lägg sedan lättkokt sparris i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och hyvla över rikligt med parmesan. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.
Blanda fräst lök, kycklingbuljong, vitt vin och grädde, låt koka upp och lägg ned små tärningar av lax. Ta av kastrullen från plattan och rör ner rikligt med riven parmesan. Salta och peppra efter smak och garnera med timjan. Blanda sedan riven parmesan med mascarpone, tillsätt en tesked sambal olek eller lite finhackad chili. Perfekt sås till en nygrillad köttbit.
Avsluta med att blanda fint riven parmesan, pressad vitlök, basilika, olivolja, salt och peppar med ricottaost. Du får en smakrik dipp som passar perfekt till grönsaksstavar.
Kram Ulla-Britt
- Maria EB sa...
- Jag tycker vegetariska pajer är goda t ex sparris o/e svamp men det kräver förstås ost :) Linssoppor är kanongott också o "risotto " på mathavre el bulgur. Finns massa gott - lycka till! Kram
- Jag försöker ha "meat free Mondays" här hemma och tycker oxå att det är lite svårt med just varma vegetariska rätter. Det blir mest soppor och sallader, men jag älskar soppa i olika varianter, så det äter vi ofta!
Kram Helena - Carro sa:
Lättkoka buketter i lite vatten eller gräddmjölk med en buljontärning, mixa till ett mos (med grädde eller creme fraice), krydda.
Gärna en liten klick smör och några droppar citron också.
Mums, så gott detta är.
Tack kära Ni för tips, kom gärna med flera.
Kram på Er alla från C
Gärna en liten klick smör och några droppar citron också.
Mums, så gott detta är.
Tack kära Ni för tips, kom gärna med flera.
Kram på Er alla från C
Kommentarer