Chiapudding med bär.
Hej!
Här kommer recept på chiapudding och lite kunskap om chiafrön!
Så här gjorde jag, det finns massor av olika recept på nätet.
Chiapudding
0,5 dl chiafrön
1,5 dl rismjölk
1/2 tsk vaniljsocker
Lite kokosflingor
Blanda, låt stå i kylen över natten.
Till frukost eller mellis, ät med lite bär.
GOTT!
Nyttigt!
ReneeVoltaire tar äppeljuice. Här
Andrea Engsell tar mandelmjölk. Här
Min frukost idag för att klara en lång dag i Linköping, ha-sköta-om-mamma-dag och besöka min kära barndomskamrat Kicki, som suttit rullstolsburen i 10 år efter en stroke, en annan barndomskamrat var med hela dagen, hon sticker snart till Cypern, där hon bor halva året, så det dröjer ett tag till vi ses.
Kul att träffa alla men oxå lite sorgligt.
Maken har kört oss runt idag (snäll) men han tog en koll på racingbanan Svista och heja på gamla bekanta oxå!
Maken har kört oss runt idag (snäll) men han tog en koll på racingbanan Svista och heja på gamla bekanta oxå!
Varför chiafrön???
Chiafröna började användas på aztekernas tid i Mexico där det var ett baslivsmedel och en dyrbar offergåva till gudarna. Sedan glömdes det bort men har nu blivit populärt igen.
Fröna är framförallt rika på Omega-3 (chia innehåller hela 8 gånger mer omega 3 än lax), proteiner, antioxidanter, kostfiber, magnesium, järn och kalcium. Detta gör chia till ett riktigt superfood!
Yngsta dotter har läst innehållsförteckningen på mandelmjölken och tycker den är för lång.
Är det någon som vet? Är den nyttig?
Lycka till!
KRAM C
Kommentarer
Har iaf köpt mandelmjölk osötad för att testa. Trots diverse stabiliseringsmedel etc.