Gulaschsoppa till helgen!?
Hej, helgtips!
Gulaschsoppa gjorde jag förra helgen, gör så Du har till middag en dag och till lunch den andra dagen.
Här kommer ett gott recept. Högrev är ett toppen gott kött med mycket smak.
Jag har köpt paprikapulver och paparikacreme på tub i Ungern, jag vill ha lite härlig hetta i min gulasch.
Servera gärna gulaschen med en klick creme fraiche eller gremolata.
Gulaschsoppa.
TILL 6–8 PORTIONER, TID CA 1 1/2 TIMME
1. Blanda det tärnade köttet med 1/2 msk salt.
2. Fräs löken glansig i olja och smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök, paprikapulver, kummin, och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 minuter. Lägg över i en gryta.
3. Bryn köttet i olja och smör i omgångar tills det får fin färg. Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda under lock 1–2 timmar.
4. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Smaka av med citronsaft och 1 tsk salt.
2. Fräs löken glansig i olja och smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök, paprikapulver, kummin, och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 minuter. Lägg över i en gryta.
3. Bryn köttet i olja och smör i omgångar tills det får fin färg. Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda under lock 1–2 timmar.
4. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Smaka av med citronsaft och 1 tsk salt.
Kommentarer
Mums!
Bra att ha färdig, blir bättre av att stå en dag.
Kram