Min snabba caesarsallad
Hej!
Snabb caesarsallad perfekt till lunch.
Eller kväll!
Jag gillar oftast snabb matlagning eller grytor, långkok som
sköter sig självt.
Inte jämnt men oftast.
Kycklingklubba eller kycklinglår finns ofta nygrillade till jättebra pris.
Rosevin från Ungern, riktigt svalt.
Hemtaget från vår senaste resa till Sopron.
Pelargonen är årets pelargon, present från vänner.
RECEPT:
Romansallad krispig, delad
Stekt bacon knaprig
Parmesanost hyvlad
Brödkrutonger knaprigt stekta i smör, finns att köpa färdigt
Caesardressing köpt eller hemgjord
1 kycklingklubba per person
Nymald svartpeppar
Dressing lite majonnäs, lite pressad citron, en vitlöksklyfta pressad,
ett par ansjovis eller sardellfiléer, några stänk worcestersås, riven parmesanost,
lite dijonsenap.
Du kan göra caesardressingen själv om du vill!
Ta då 2 äggulor samt lite vitvinsvinäger och samma ingredienser som ovan utan majonäsen,
vänta med parmesanen mixa allt, tillsätt sakta 2 del rapsolja.
TIPS! Du kan ta bort sardellerna om du vill eller inte har hemma!
TIPS! Du kan ta bort sardellerna om du vill eller inte har hemma!
Rör sist i riven parmesan.
Beskrivning
Caesarsallad är en sallad som är vanlig i USA:s kök. Rätten skapades i Tijuana, Mexiko på 1920-talet, förmodligen av den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini. Enligt legenden ska han ha skapat rätten på USA:s nationaldag den 4 juli 1924, efter en hektisk dag med mycket gäster
Vill du ha en snabb lunch köper du det mesta färdigt!
Har du gott om tid gör du dressing och krutonger själv.
Sommarhälsning C
Kommentarer