Min goda fisksufflé, drömmiddag! Vintips!
Hej!
Min fantastiskt goda fisksufflé är nr 1.
Enkel att göra och så god.
Vårmiddag på hög nivå, med enkla medel.
50 gr smör
5 - 6 dl fiskspad + mjölk
6 msk vetemjöl
4 st ägg
peppar o salt
Alla mina mindre formar var upptagna,
annars reser sig sufflén vackert över kanten.
Min goda fisksufflé.
400 gr kokt torsk50 gr smör
5 - 6 dl fiskspad + mjölk
6 msk vetemjöl
4 st ägg
peppar o salt
- 1. Koka fisken med salt och pepparkorn, låt fisken svalna och dela fiskköttet i bitar.
- Använd fiskspadet i såsen.
- 2. Gör en vitsås av smör, mjöl, fiskspad och mjölk.
- Krydda med salt, peppar och ev lite muskot.
- 3. Rör ner äggulorna när såsen svalnat.
- 4. Blanda i fiskköttet och dom hårt vispade äggvitorna.
- 5. Grädda i en välsmord suffléform i ca 40 minuter, 200°C.
- 6. Servera med skirat smör, potatis, hackad dill och gröna ärter.
- En riktig drömmiddag lovar jag Er.
Hårt vispade äggvitor, vänd ned försiktigt!
Smöra en lagom stor form.
Låt mej nu få föreslå ett vin jag inte har druckit men beställt!
Jag gillar druvan Alvarinho det vet Ni.
Detta vinet måste vi prova!
Låt mej nu få föreslå ett vin jag inte har druckit men beställt!
Jag gillar druvan Alvarinho det vet Ni.
Detta vinet måste vi prova!
|
Kommentarer