Vad lagar jag när jag kommer hem? Recept.

 Hej!

Vad lagar jag när jag kommer hem från semester i Italien?

Något helt annorlunda mot alla skaldjur, pasta och fisk jag ätit där.

Det blev pepparbiffar och äppel/smulpaj med vispad grädde.

Aroma äpplena kom från eget träd.

Middagen blev TOPPEN.

Varsågoda här är receptet.

Dagen rätt.
Makens favoriträtt.
Antikhandlare Homans (Jan Mårtenssons böcker) pepparbiffar.
Passa Er så Ni inte storknar av! 
Lova att Ni gör dom.
Det ska vara MASSOR av peppar detta är inte mat för fegisar!
Rödvin sitter som ett smäck till denna rätt.

Färsbiffar.
  • 600 gram nötfärs
  • 2 msk smör att steka i
  • 2 msk grovkrossad svartpeppar
  • 2 msk grovkrossad vitpeppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk konjak
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • Lite soja om man vill.
Ingen mat för fegisar!

Grovkrossad svart/vitpeppar, mycket.
OBS! Jag hade blandfärs hemma så det fick det bli denna gång.
Annars har jag nötfärs.

Sugen på äppelpaj.

Mycket kanel.


Tror Ni jag kom ihåg att ta bild på dom färdiga fina äppelpajerna.
Neeeej!!
Men goda var dom!

Nu är det hemmamat som gäller ett tag.
Lyckar till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg