En favorit - Saint Agur
En av mina favoritostar är Saint Agur från Auvergne i Frankrike. Här kommer tips inför helgen:
Blåmögelosten Saint Agur är en av de populäraste blåmögelostarna hos gemene man och anledningarna är många. Den görs på komjölk och är berikad med grädde. Detta gör att den är väldigt krämig i konsistensen och mild i smaken, och har inte samma sälta som mer traditionella blåmögelostar. Faktum är att detta är en ganska ung ost som utvecklades 1988 och den tillverkas industriellt i Frankrike.
Vin och tillbehör: Till Saint Agur kan man prova lite olika viner, även ett rött passar till denna ost, gärna ett Syrahvin. Men som vanligt till blåmögelostar så passar ju alltid ett sötare vitt vin så som Sauternes eller ett portvin. Marmelad passar utmärkt till denna ost tex fikonmarmelad. Fruktbröd och givetvis kexet som Du fick receptet på i mitt förra inlägg (måste bakas order från bloggerskan)! Kung Oscars pepparkakor är suveräna till denna ost.
KRAM på Er/C
Blåmögelosten Saint Agur är en av de populäraste blåmögelostarna hos gemene man och anledningarna är många. Den görs på komjölk och är berikad med grädde. Detta gör att den är väldigt krämig i konsistensen och mild i smaken, och har inte samma sälta som mer traditionella blåmögelostar. Faktum är att detta är en ganska ung ost som utvecklades 1988 och den tillverkas industriellt i Frankrike.
Vin och tillbehör: Till Saint Agur kan man prova lite olika viner, även ett rött passar till denna ost, gärna ett Syrahvin. Men som vanligt till blåmögelostar så passar ju alltid ett sötare vitt vin så som Sauternes eller ett portvin. Marmelad passar utmärkt till denna ost tex fikonmarmelad. Fruktbröd och givetvis kexet som Du fick receptet på i mitt förra inlägg (måste bakas order från bloggerskan)! Kung Oscars pepparkakor är suveräna till denna ost.
KRAM på Er/C
Kommentarer
vad fin din blogg är! Håller just nu på att baka ditt knäckebröd, spännande att smaka om en stund. Hälsningar Eva B