Saffransbiscotti
Här kommer ett recept som jag varmt kan rekommendera, saffransbiscotti med hasselnötter. Dessa bilder är från förra årets julbak. OBS! Årets glögg är godare än förra årets.
Saffransbiscotti
Ingredienser:
Ingredienser:
· 100 gr smält smör
· 1 pakt saffran
· 2 ägg
· 1½ dl socker
· 5½ dl mjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· Ca 1-1½ dl hasselnötter eller sötmandel (grovhacka dem om man vill)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och saffran. Blanda i ägg, socker, nötterna och mjöl blandat med bakpulver. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen i 3 längder, lika långa som plåten.
Grädda i 200 grader i mitten på ugnen ca 10 min. Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader i ca 10-15 min tills de fått en gyllenbrun yta. (Var lite försiktig här, vakta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat. Då blir dem hårda och goda. (Jag tog ut dem och lät dem svalna på galler och det gick minst lika bra.)
Ljuvligt goda till en stark kopp kaffe, eller kanske lite glögg!
Lyckat till, kram C.
Kommentarer
Jag är nybliven läsare på Din blogg och vill bara säjja att du skriver jättehärligt!! Älskar blandningen av mode, vin, mat, trädgård, familj och allt annat som livet bjuder på!! Hälsningar Camilla i Helsingborg (carros kollega)
LB