Ostbricka med Tokajer
Nu börjar smaklökarna vakna efter förkylningen, riktigt bra är det inte än men nu funkar man igen! En god ostbricka myser vi med. Ha en skön lördag/KRAM C
TOMATCHUTNEY:
4 stora, mogna tomater
1 gul lök
1 dl vatten
2 msk rörsocker
vit vinäger
salt
rapsolja
Dela tomaterna, hacka löken, svetta löken och tomaterna i rapsolja, tillsätt socker och vatten. Koka till önskad konsistens ca 30 minuter. Smaksätt med vinäger och salt.
Serveras till goda ostar , gärna med ett rostat bröd eller ostkex.
Fikonmarmelad tycker jag oxå är jättegott till ostbrickan.
Till vår ostbricka dricker vi ett glas Tokajer 2006, inköpt på vår resa i Ungern. Vi köpte den på vingården Chateau Dereszla, den här har 3 puttonyos, så den är inte så söt, den är perfekt. Nu har vi BARA en flaska kvar!
Kommentarer