Lax med gorgonzola och sherrysås
Hej alla bloggare, hoppas helgen varit bra!
Här kommer ett härligt recept, jag gjorde detta i fredags kväll. Jättegott! Receptet kommer från Jan Mårtenssons senaste Homan-deckare. Servera gärna en torr reisling till.
Sherrysåsen ska jag prova till rödspättafilé som rullas ihop och läggs i en smord ugnsform, slå såsen över och in och gratineras i ugnen, jag tror det blir gott.
LYCKA TILL/ Kram C
Här kommer ett härligt recept, jag gjorde detta i fredags kväll. Jättegott! Receptet kommer från Jan Mårtenssons senaste Homan-deckare. Servera gärna en torr reisling till.
Sherrysåsen ska jag prova till rödspättafilé som rullas ihop och läggs i en smord ugnsform, slå såsen över och in och gratineras i ugnen, jag tror det blir gott.
LYCKA TILL/ Kram C
Ungnstekt lax med gorgonzola och sherrysåsDet här behövs600g benfri mittbit av laxfilé 6-8 msk gorgonzola ca 1 msk olivolja till pensling ca 1/2 tsk salt Gör så här: Dela sedan filébiten rakt av i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner på skärbrädan. Gör med en vass kniv ett snitt liksom en "ficka" mitt på varje laxbit. Lägg nu laxbitarna i en smord, ugnsfast form. Fördela osten i "fickan" på varje laxbit. Pensla laxen med olja och salta lätt över det hela. Sätt ugnen på 200° och ställ laxen på galler i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Sherrysås1 dl sherry1 grönsaksbuljongtärning 2 dl creme fraiche ca 1 dl finhackad dill ca 1 msk smör Gör så här: Koka upp vinet med buljongtärningen och koka ihop det hela tills hälften återstår. Tillsätt creme fraichen och koka ytterligare ett par minuter. Tillsätt slutligen dillen och vispa i en liten klick kallt smör. |
Kommentarer