Tekakor.
Har Ni en stund över kära bloggläsare, gör dessa underbart goda tekakor.
Tekakorna har levt i skymundan ett tag, nu lyfter jag fram dom igen.
Detta recept bakade jag mycket förr............nu är det dax igen!
Maken och jag har tagit en härlig långpromenad i skogen, lite råkallt var det allt!
Men hemma väntade gott kaffe och en god croissant.
Det gäller att njuta av livet medan man kan.
Tekakorna har levt i skymundan ett tag, nu lyfter jag fram dom igen.
Detta recept bakade jag mycket förr............nu är det dax igen!
Maken och jag har tagit en härlig långpromenad i skogen, lite råkallt var det allt!
Men hemma väntade gott kaffe och en god croissant.
Det gäller att njuta av livet medan man kan.
Bloggerskan C:s tekakor.
Blötlägg 5 dl havregryn
i 1 liter mjölk
Smält 300 gr smör el. margarin
Blanda ner 1 1/2 hg jäst
ca 1 tsk salt
1 dl socker
2 liter vetemjöl
Kavla ut degen 1 1/2 cm tjock.
Ta ut med mått, så stora som Du vill ha tekakorna.
Jäs på plåt ca 1 timme.
250 grader i ugnen.
UNDERBART goda, lycka till, går jättebra att frysa.
Bild från nätet.
KRAM C
Kommentarer