Min "gudomliga" lök- och ansjovispaj! Recept.

 HEJ!

Kräfttider!
Vi har blivit med massor av kräftor!
Present från våra grannar.
Tack Lotta och Anders, vi har kokat och kokat.
Sedan var det bara att bjuda in vänner på kräftkalas.
Det var Västerbottenspaj, lök- och ansjovispaj, skumpa, vitt vin, öl och snaps,
Åkes hasselnötsbröd, olika ostar, semi freddo och kaffe till efterrätt.
Underbart avbrott i dessa coronatider.

Min gudomliga lök- och ansjovispaj.

1 paket smördeg, lägg i form,
nagga och förgrädda i 8-10 minuter.
5 gula lökar stekes i smör
stek på låg värme, länge, löken ska inte få färg.
Några korn råsocker
Svalna 
Vispa 3 ägg 
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven ost
Några flagor chiliflakes, paprikapulver, salt, peppar.
Blandas och slås på löken.
Garnera med 1 burk ansjovis utan spad.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter


Om lusten finns gör lite remsor.

Nutella Semifreddo, betyder halvfrusen glass.
Himmelsakt god.
Recept finns på bloggen slå bara under SÖK: Nutella semifreddo.

Vilken kväll vi fick, här sjöngs det snapsvisor och var livat värre!

Lycka till!
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg