Maränger med nötcreme.
Hej!Tre överblivna äggvitor blev upphov till detta.Maränger med nötcreme i.Jag hade lite nötcreme kvar i en ask!Frasiga och sega inuti blev dom.Jag serverade dom till glass och kaffe.Fick några över till dagen efter men då var dom ganska mjuka,frasigheten var borta.
Maränger.
3 äggvitor
1 - 1 1/2 dl socker
Grädda 100-125 grader i ca 1 timma.
Håll koll.
Sedan stängde jag av ugnen och la en grytlapp i ugnsluckan och
marängerna fick stå kvar till dom var frasiga.
Vispa äggvitorna med 1/2 av sockret, hårt.
Tänk på att börja långsamt så äggvitetrådarna tänjs ut.
Vispa tills vitorna är fasta.
Vänd försiktigt ned resten av sockret.
Klicka ut på bakplåtspapper.
Klicka i fyllning om Du vill!
Jag tog nötcreme, kolasås, rostade nötter eller mandel är oxå gott.
Rosta dom i lite socker.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer