Maränger med nötcreme.

Hej!
Tre överblivna äggvitor blev upphov till detta.
Maränger med nötcreme i.
Jag hade lite nötcreme kvar i en ask!
Frasiga och sega inuti blev dom.
Jag serverade dom till glass och kaffe.
Fick några över till dagen efter men då var dom ganska mjuka,
frasigheten var borta.


Maränger.
3 äggvitor
1 - 1 1/2 dl socker
Grädda 100-125 grader i ca 1 timma.
Håll koll.
Sedan stängde jag av ugnen och la en grytlapp i ugnsluckan och
marängerna fick stå kvar till dom var frasiga.

Vispa äggvitorna med 1/2 av sockret, hårt.
Tänk på att börja långsamt så äggvitetrådarna tänjs ut.
Vispa tills vitorna är fasta.
Vänd försiktigt ned resten av sockret.
Klicka ut på bakplåtspapper.
Klicka i fyllning om Du vill!

Jag tog nötcreme, kolasås, rostade nötter eller mandel är oxå gott.
Rosta dom i lite socker.
Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg