Knaprigt panerad fiskfilé med romsås och sallad. Recept till fisklovers.
Hej!
Knaprigt panera fisk med romsås MUMS!
Hallå fiskälskare!
Starta med att göra Romsåsen och ställ den i kylen en stund.
1 burk creme fraiche
Finhacka en liten gul lök
1 burk Abbas röda stenbitsrom
Peppar
Blanda samman.
Frasig fisk 2 pers.
400 gram torsk eller kolja
1 ägg
Vetemjöl
Pankos
Solrosolja neutral
Salt, Peppar
Vänd fileebitarna i vetemjöl därefter i det uppvispade ägget och
slutligen i rejält med pankos.
Salta och Peppra.
Stek i rejält med solrosolja i varm panna,
stek bitarna riktigt frasiga.
Låt rinna av lite på hushållspapper.
Servera med rom sås och sallad.
SUPERGOTT!
En god och enkel sallad, ekologisk spenat med Findus Ebbaärtor,
lite havsalt och en god olivolja.
That's it!
Det här vinet var inte så dumt till denna mat.
Neutral rapsolja och varm panna så blir det frasigt.
Först vetemjöl sedan ägg och sist pankos.
Porta 6Branco, 2020
Portugal, Lisboa
Fruktig smak med inslag av gula päron, vita blommor, gröna äpplen, galiamelon och lime.
SÖTMA
FYLLIGHET
FRUKTSYRA
Flaska 750 ml
Alkoholhalt 12,5 %
Sockerhalt <0,3 g/100ml
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer