Rabarber-citron sylt/marmelad med äkta vanilj i. Recept.
Hej!
Det går mot slutet av rabarbertiden av min sista skörd gjorde jag
rabarber-citrus sylt/marmelad.
Den blev supergod.
RECEPT.
Rabarber i tunna bitar
1 ekologisk citron skuren i tunna bitar, använd hela citronen
skal och allt.
1/2 vaniljstång.
lite vatten, koka upp.
Rör i syltsocker och ge ett riktigt uppkok.
Häll upp på rena burkar.
Har Du inte vaniljstång så finns det äkta vaniljpulver, den bruna sorten, rör i en tsk.
Min sylt/marmelad är så pass lös att jag kan ha den som fyllning i rulltårta.
Supergott att lägga på den kalla A-filen.
Vill Du ha hårdare marmelad tar Du i mer syltsocker.
Skär tunna bitar.
Härliga rabarber, dom sista. |
Använd hela citronen.
Supergod sylt/marmelad.
Hälsning C
Kommentarer