Rice Flake. Recept.

 Hej!

Har Du provat att laga Rice Flake?

Vid en lunch hos min väninna Susen serverades jag Rice Flake till lunch.

Det var en ny bekantskap.

Rice Flake är gjort av förkokt, tillplattat ris.

Susen serverade Rice Flake istället för pasta.

Lättare att smälta, ger ingen uppblåst mage påstår hon.

Diabetiker äter det, insulinet skjuter inte i höjden.

Rice flakes are known by several names such as Flaked rice, Beaten rice, Aval, Avalakki, Poha and Chiwda. Rice flakes are one of the many traditional products in India and are prepared from parboiled rice.

Susen serverade grillad/stekt squash med riven parmesan, rice flake,

basilika och generöst med olivolja.

Rice Flake är platta i förpackningen men krullar ihop sig under kokningen.

Kokas i 10 minuter.

Tack finaste vännen för god lunch, puss!

Rice Flake äts mycket i Indien, Vietnam och Thailand.
Tack för påsen Susen👌

Susens egenodlade squash.

Rice Flake med min sås.

Gjorde grönsakerna först.
Morot, fänkål, paprika grön, gul, röd, purjulök, tomater i bitar
Stek på i olivolja.
Lite rödvin el. vatten
1 msk tomatpuré
2 msk chilisås el. ketchup
Chiliflakes, salt, peppar
Låt puttra ett tag.
Bryn på köttfärsen och rör i grönsakerna.
Gärna lite hackad basilika
Puttra och smaka av.
Mycket persilja på.
Servera med kokta Rice Flake.
Eller pasta!

I denna rätt får Du mycket grönsaker och lite kött!
Smaka av efter Din smak.

Här nedan kommer ett recept till:

Poha/Pow

Receptfakta
Snacks 
Varm 
Vegetarisk 
Inledning: 

En rätt som kommer från västra IndienPoha, tillagar man av tillplattad ris (slaget ris) och är mycket enkelt att tillaga. Poha äts oftas som frukost eller brunch men fungerar även som snacks eller lättare kvällsmat.

Ingredienser: 

2 dl Poha, tillplattat ris/slaget ris
1 Potatis, mellanstor 
1 liten Lök
1-2 gröna chilis (valfritt)
1 Tomat
2 tsk Olja
1 tsk Senapsfrön
0,5 tsk Spiskummin
5-7 Curryblad
en nypa Gurkmeja
1 halv Lime eller ca 2 tsk citronjuice
Salt efter smak
Koriander till garnering

Tillval: Man kan även tillsätta jordnötter och russin om det är någon man gillar.

Tillagningssätt: 

1. Tvätta av Pohan i rikligt med vatten och låt den vila på sidan. Använd t.ex. ett durkslag för detta.
2. Tärna potatisen i små bitar och hacka löken samt tomaten. Hacka även den gröna chilin, vill du ha lite mildare chilismak så kan du ta bort fröna inuti. 
3. Hetta upp oljan i en panna, gärna wokliknande (kadai). Tillsätt senapsfröna och spiskummin. Låt senapsfröna börja poppa innan du tillsätter löken, chili och currybladen. Löken ska svettas och bli lite genomskinlig men inte brännas. 
4. Tillsätt potatisen, tomat och gurkmeja och låt detta stekas på i ca 3-5 min. Om man tycker att det är väldigt torrt och så att det inte bränns kan man tillsätta lite (så lite som möjligt) vatten.
5. När potatisen är mjuk så är det dags att salta lite efter smak och tillsätta Pohan och röra runt. Endast svag värme på detta ett litet tag. Om du gillar nötter är det här du tillsätter dem.
6. Avsluta med att tillsätta lime/citronjuicen och lite färsk koriander om man gillar detta. 
7. Servera gärna med hackad rålök och aloo bhujia. Passar även att ha en koriander/mint c

Lycka till.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg