Pensionärskakan eller Sverigekakan

Hej!
Pensionärskaka eller Sverigekaka kärt barn har många namn.
 Det är en kaka som fått renässans igen.
Gör succé på nätet.
Baka den, så himla god och mycket enkel att göra.




Nu ska vi till barnbarnen med denna tårta.
Lantliv!


Svalna i formen


Kaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

Fyllning:
100 gr smör
1 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Kakan:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst i en skål.

3. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten och häll sedan i kokhett vatten. Blanda tills smeten är helt slät.
3. Häll smeten i en smörad och bröad form. Baka i ugnen cirka 30 minuter – tills kakan är genomgräddad, låt svalna i formen.


Fyllning:
4. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölk och vaniljsocker.

5. Dela kakan på mitten och häll hälften av smörsåsen på den ena delen och hälften på den andra. Bred ut såsen jämt över kakan med hjälp av en slickepott eller smörkniv.

6. Lägg ihop kakan igen och pudra med florsocker och VOILA, kakan är redo att ätas!


I midsommartid dekorerar jag med jordgubbar!
Baka!
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg