Tre jättebra boktips

Hej!
Nu kommer jag med kanontips på böcker jag nyss läst.
Böcker man inte glömmer i första taget.
Vilka historier.
Och sanna.
Läs alla.


Yvonne De Geer var den första kvinnliga reportern på Expressen. I sina memoarer skriver hon om sin uppväxt som dottern till en ogift mor, adopterad av en adelsfamilj där alla vet att hon inte riktigt är ”en av dem”.


Alex Schulman går på djupet när han i Bränn alla mina brev skapar vacker litteratur av sin mormors korrespondens, och den förlorade kärleken till en svensk poet. Mycket vackert och berörande.
Tårarna brände bakom ögonlocken. 
Boken ska nu bli film.


Ester Blenda Nordström var en av sin tids pionjärer och stjärnor. Hyllad, beundrad och vän med personer som Anders Zorn, Evert Taube och Elin Wägner. Hon körde motorcykel, rökte pipa och trotsade alla normer som begränsade kvinnors liv i början av 1900-talet.
Men så plötsligt tystnade hennes starka röst. De spektakulära äventyren och kampen för ett liv på egna villkor visade sig ha ett högt pris.
I den första biografin om Ester Blenda Nordström berättar journalisten och författaren Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor.

God sommarläsning önskar jag er.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg