Musselsoppa. Recept. Fisklovers.đŸ€©

Hej!

Ibland lÀngtar jag efter musselsoppa med strips och aioli.

SÄ nÀr affÀren hade fÄtt in fÀrska musslor sÄ fick det bli det till middag.

Som vi njöt.


Musselsoppa 2 pers.

1 nÀt musslor ca 1,2 kg
1 gul lök hackad
1/2 buljongtÀrning
1 1/2 dl vitt vin
1 dl grÀdde
timjan
svartpeppar 

SmÀlt löken i olja, ska inte fÄ fÀrg, spÀd med vitt vin, lÀgg i buljongtÀrningen
(jag tog grönsaksbuljong), tillsÀtt grÀdden och lite timjan.
LÄt koka och lÀgg i musslorna.
Om Du vill ta pÄ lite svartpeppar.
Servera nÀr musslorna har öppnat sig.
Servera med baguette och aioli eller strips och aioli.
NJUT!

AIOLI
2 Àggulor + lite vita
sÀtt i mixern
slĂ„ pĂ„ hĂ€lften av oljan, 
mixa och dra staven lÄngsamt uppÄt,
tillsÀtt resten av oljan
ca 2 dl rapsolja
Riv i 2 klyftor vitlök
citronsaft och lite zest.
Är den för tjock spĂ€d med nĂ„gra droppar kallt vatten.

VÀrldens bÀsta fuskaioli.
Hellmann´s majonĂ€s
2 vitlöksklyftor pressade
lite olivolja.

Musselsoppa, strips, aioli och gott vitt vin.

Viktigt att rensa bort skadade och öppna musslor.
Ta bort skÀgget som sitt pÄ musslan.
1,2 kilo musslor hade jag, detta var vÀldigt smÄ musslor men helt fullmatade,
jag fick nog ta bort ett 10-tal.
Supergoda!

SĂ„ gott!

HĂ€lsning C

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg