Åkes hasselnötsbröd
Hej!
Här kommer min kompis Åkes goda recept på bröd, han bakar det en gång i veckan.
Brödet är jättegott! Jag vet jag har ätit det!
Godast dagsfärskt, därefter är det toppen att rosta säger Åkes fru!
Detta bröd blir ett "proffsigt" bröd, hoppas Ni förstår vad jag menar!? Med riktigt knaprig god yta.
Åkes hasselnötsbröd
Här kommer min kompis Åkes goda recept på bröd, han bakar det en gång i veckan.
Brödet är jättegott! Jag vet jag har ätit det!
Godast dagsfärskt, därefter är det toppen att rosta säger Åkes fru!
Detta bröd blir ett "proffsigt" bröd, hoppas Ni förstår vad jag menar!? Med riktigt knaprig god yta.
½ paket
(25g) jäst
1 tsk
salt
1msk
honung
4 dl
ljummet vatten
7,5 dl
vetemjöl
1 näve
solroskärnor
1 näve
hasselnötter
1 tsk
stött fänkålsfrö
Blanda
alla ingredienser i en skål
Arbeta
degen för hand, den ska vara ganska lös
Låt jäsa
2 timmar
Häll upp
degen på bakplåtspapper
Sätt
ugnen på 250 grader
Låt jäsa
tills ugnen är varm
Sätt in
brödet i ugnen i 15 minuter
Sänk
ugnstemperaturen till 125 grader
Grädda i
ytterligare 1timma och 45 minuter
Låt
svalna under bakduk
Tack för receptet Åke, hälsa frugan!
Nu hoppas jag att Ni alla bakar detta bröd.
Och det ska vara hasselnötter det har Åke testa fram.
Tål Ni inte nötter finns det olika goda frön.
LYCKA TILL!
Nu ska jag jobba färdig och sen ska jag baka bröd.
Ha en g´o fredag.
KRAM C
Tack för receptet Åke, hälsa frugan!
Nu hoppas jag att Ni alla bakar detta bröd.
Och det ska vara hasselnötter det har Åke testa fram.
Tål Ni inte nötter finns det olika goda frön.
LYCKA TILL!
Nu ska jag jobba färdig och sen ska jag baka bröd.
Ha en g´o fredag.
KRAM C
Kommentarer
Så fint med dina röda pelargoner! Det är ju så extra kul att få göra fint ute den här årstiden!
Jag hade aldrig hört talas om "häxsot", men det måste vara det då det blir helt sotigt där taket möter väggen. Huset är säkerligen målat med färg som drar till sig partiklar som missfärgar. Alltid lär man sig något nytt!
Hoppas du får en härlig helg!
Kramar från Luxemburg