Nutella semifreddo ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hej Helg!
Här kommer ett kärt recept i repris!
Jag har just gjort den, imorgon blir det party!
Ni måste bara göra denna tårta........LOVA!
Den är pricken över i efter en god middag, lite söt men god. Servaras lätt tinad med en stark kopp kaffe espresso eller Zoega´s.
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron/i vattenbad på spisen, så att den blir lite rinnig). Rör ett par varv så att det blir snygga ränder, rör inte för mycket.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Semifreddon blir godast om Du servera den lite tinad och gärna med färska bär.
Nutella semifreddo
ca 8-10 port
ca 8-10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron/i vattenbad på spisen, så att den blir lite rinnig). Rör ett par varv så att det blir snygga ränder, rör inte för mycket.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Semifreddon blir godast om Du servera den lite tinad och gärna med färska bär.
Ha en fin helg och stor kram från C |
Kommentarer