Påskmiddag- Pavlovatårtrecept
Hej!
På påskafton blev maken och jag och ett helt gäng till, sååååå bortskämda. Ett sagolikt vackert dukat vårbord mötte oss. Goda viner och god mat. En härlig påskafton hade vi.
Middagen avslutades med en Pavlovatårta.
Och just denna Pavlovatårta har sin egen historia.
Receptet fick vi i slutet av 1984 på ett Ladies Circlemöte, en kär väninna som inte finns bland oss längre hade då bakat denna tårta och det var första gången vi stötte på denna tårta och detta recept.
Tårtan blev på en gång en succé!!
Påskaftonens värdinna har i alla år använt sig av detta recept.
Nu fick vi det utskrivet igen...........efter alla dessa år.
PAVLOVATÅRTA (Madeleine).
Blanda 4 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vinäger i en bunke
vispa ihop och ställ bunken i frysen i 15 minuter
vispa ytterligare en 1/2 timme
Häll smeten på bakplåtspapper i ett 1 1/2 cm tjockt lager
låt tårtan stå i 1 1/2 timma i ugnen i 125 grader.
Garnera med grädde, hallon och kiwi.
TIPS! Vill Du testa något nytt, prova med lakritspulver eller lakritssirap och lemoncurd.
Du kan blanda hårt vispad grädde med lemoncurd.
Ringla över lakritssirap.
En hit!
Protokollet fört från mötet 1984.
Vad åt vi då den gången för 30 år sedan? Jo, inbakad oxfilé i gorgonzolasås, rödvin samt kaffe och pavlovatårta.
Hmm, man mådde gott även på den tiden!!
Vilket 80-talsmeny!
Programpunkten var att måla porslin.
Vår landskapsblomma Linnean fick vi måla på ett askfat.
Så blev det även lite minnen denna underbara kväll påskafton 2014
TACK.
Ursäkta mina dåliga bilder.
KRAM C
Kommentarer