Jättegott laxrecept, Ingas lax med vintips!
Hej!
Så här är det med recept.
Jag får det av en väninnas som i sin tur fått det av en annan väninna och så vidare.
Så ör det, det känner Ni väl igen?
I fredag när tjejgänget fikade behövde jag inspiration inför fredagskvällen.
Det fick jag!
Supergott!
Mums!
Jag gjorde en sallad till med färska spenatblad och gröna ärtor,
Findus Ebbaärtor förstås!
Jag gjorde en sallad till med färska spenatblad och gröna ärtor,
Findus Ebbaärtor förstås!
Ingas lax.
Färsk lax skäres i skivor så dom går att rulla.
Stavar av Västerbottensost läggs i skivorna och rullas till fiskrulader.
Lägg i smörad form.
Salta och peppra.
Sås.
3 msk smör
3 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
1,5 dl vitt vin
4,5 dl grädde
Bongs hummerfond, börja med 1 msk, en halv fiskbuljongtärning.
Smaka av och bestäm vad Du gillar för smak.
Häll såsen över fiskruladerna
OBS! Såsen skall då vara kall.
200-225 grader 20-25 minuter.
Garnera med rom, finhackad rödlök och dillkvistar.
Om Du vill!!
Fruktig smak med inslag av gula äpplen, kex, honung och apelsin. Serveras vid 8-10°C
som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
GÖR detta laxrecept, supergott.
Hälsning C
som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
GÖR detta laxrecept, supergott.
Hälsning C
Kommentarer