Kinesisk sötsur fläskkarré med rödkål och cashewnötter, mitt recept.
Hej!
Är Du sugen på lite annorlunda smaker efter jul och vintermaten.
Ibland blir man sugen på något annat.
Detta är ett av mina gamla recept.
GÖR! Min kinesiska fläskkarré med rödkål och cashewnötter.
GÖR! Min kinesiska fläskkarré med rödkål och cashewnötter.
Kolla in den vackra goda rödkålen.
Jag hade inget jasminris hemma så det blev matvete, väldigt gott det oxå!
Jag hade inget jasminris hemma så det blev matvete, väldigt gott det oxå!
Kinesisk sötsur fläskkarré med rödkål och cashewnötter.
600 gr fläskkarré
500 färsk rödkål
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 de cashewnötter
Marinad:
1 dl kinesisk soja
1/2 dl äppelcidervinäger el. risvinäger
1/2 dl socker
Till servering:
1 paprika
jasminris
Förbered:
Bland marinaden.
Skärköttet i cm långa strimlor.
Lägg köttet i marinaden, minst en timme.
Strimla rödkålen.
Strimla rödkålen.
Strimla paprikan.
Strimla rödlöken.
Finhacka vitlöken.
Så här gör Du:
Stek köttet i olja på hög värme, utan marinaden, den sparar Du.
Lyft ur köttet.
Stek rödlök, rödkål, vitlök och nötter.
Lägg tillbaka köttet och marinaden, blanda, låt puttra några minuter.
Servera woken med jasminris och paprika.
SUPERGOTT!
Bryn köttet på hög värme.
Strimla, strimla!
Lätt att göra, bra bjudmat!
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer