Hemgjord nyponsoppa och delikatesskorpor. Recept.
Hej!
Njut av nyttiga nypon.
Nypon innehåller 8 gånger mer C-vitamin än apelsin.
Dessutom är dom rika på A-vitamin, E-vitamin, kalcium, folat, magnesium,
och antioxidanter.
Bra mot ledvärk, urinvägsinfektioner och matsmältningsbesvär.
Du kan köpa eller göra nyponpulver själv.
Torka nypon i ugnen i 40-50 grader med ugnsluckan på glänt.
Går fortare om man delar nyponen.
Kör i mixer tänk på att fröna är oxå nyttiga.
Ta på dej långärmat och handskar och ut o plocka!
NYPONSOPPA.
7 dl nypon eller halv mängd torkade.
1,5 liter vatten
1 dl socker
Ev. potatismjöl
Mixa nypon snabbt i lite vatten.
Koka upp o koka i 20 minuter.
Skumma av.
Sila, rör ned socker efter smak.
Kok upp igen och red om så behövs.
Servera med mina goda bakpulverskorpor.
Gärna en klick grädde på.
Mina goda skorpor gjorda i ett nafs!
Läs tidigare inlägg.
Bakpulverskorpor.
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor eller 2 tsk mald kardemumma.
150 gr smör
1 1/2 dl gräddmjölk
Blanda samman gör ca små 60 bollar grädda i 8-10 minuter.
225 graders ugn.
Klyv dom med gaffel när bullarna är varma.
Rosta i 150 grader tills skorporna är torra.
En sommarhälsning till Dej från Mej.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer