Tagliata med vitlökssås. Så jäkla gott!

 

Hej!

Denna underbart goda maträtt har jag gjort ett par gånger i sommar.

SUPERGOTT!

Den rostade vitlökssåsen är pricken över i.

Tänk på att kvalitén på entrecoten är avgörande.

Jag väljer svenskt kött.

Du kan steka eller grilla entrecoten.

Supergott!

Kolla in mina vackra stor Delftfat från Holland, hundra år gamla.




Mina egna Rocketpotatisar, med lite brynt smör på.
Servera till Tagliatan. 

Nu saknas bara klickar av rostad vitlökssås
nu ska vi äta.
MUMS!

Denna ljuvliga sommar har det blivit många middag ute.

TAGLIATA med rostad vitlökssås.

6 personer.


5 klyftor vitlök

250 g körsbärstomater

3 skivor entrecôte (à 250 g)

2 dl majonnäs

1 påse rucolasallad

50 g parmesanost, hyvlad

50 g pinjenötter, rostade

balsamvinäger

olivolja

salt och peppar

Potatis, små färska eller mandelpotatis


1. Lägg potatis och tomater i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i ena hörnet av formen. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i 200 grader ugn ca 30 minuter.

2. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek dem så som du vill ha dem, för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter.

3.Vitlökssåsen: Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen. 

Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg rucolan på ett stort fat. Skär köttet i skivor och fördela över rucolan. 

Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan.

 5. Toppa med rostade pinjenötter och de rostade tomaterna. Avsluta med att ringla över generöst med olivolja och balsamvinäger.

6. Servera tillsammans med den rostade potatisen.


SUPERGOTT!

Lycka till.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg