Västkusten, recept på Svägerskans havskräftor.

Hej!

Ett besök på Västkusten.
Fantastiska Västkusten.
Och vilket väder vi fick, sol från morgon till kväll.
Att resa till Västkusten denna tid har sina fördelar, det är lugnt, vackert och tyst.
Inga köer på vägarna, på restaurangerna, affärerna och det finns skaldjur att få tag i.
Baden är som skönast denna tid på året.

Min svägerska kokar dom godaste havskräftor som finns.
Här nedan kommer hennes recept.
Håll till godo!
För mej kommer havskräftan högst upp på skaldjurslistan, hummern kommer 
 kanske på 3: dje plats.

Svägerskan nykokta havskräftor hämtade från fiskaren i Grundsund samma dag.

Bäst av skaldjur.

Hamnen i Fiskebäckskil.

Dom har humor på Västkusten!

Så vacker bänk.

Vilka ljuvliga dagar på Västkusten.
Älskar att bada i saltvatten.
Temperatur låg mellan 16-17 grader, helt perfekt.

Svägerskans recept
3 liter vatten
1 dl salt, grovt 
1/2 dl dillfrön på burk

Koka upp vatten, salt och dillfrön.
Lägg i kräftorna och småkoka i 5-6 minuter. 
Ta av från spisen och sätt ner kastrullen i kallt vatten enda tills kräftorna är kylda. 
Servera och NJUT!

Ska du äta kräftorna dagen efter låter du dom stå i spadet tills servering. 

Ett besök i Smögen gjorde vi oxå, här var det lite mer liv och rörelse.

I Smögen blev det fisk & Chips.


Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg