”Bröllopsmat” đŸ„č Recept.



 Hej!

Vissa matrĂ€tter kallar min man för ”bröllopsmat”.

Detta Àr en sÄdan rÀtt.

Dit hör oxÄ hemmagjorda köttbullar med rÄrörda lingon.

Nu förstĂ„r Ni nog att han Ă€r en man av den Ă€ldre stammen!😘

Falukorv hör inte till den korv vi Ă€ter sĂ„ ofta men till 

denna rÀtt ska det vara just falukorv.

Vi tycker falukorven har blivit lite mesig i smaken, 

kanske Àr vÄra smaklökar lite avmattade!?

Var inte korven lite mera rökt förr i tiden.

RÀtten jag skriver om Àr stekt falukorv med stuvade grönsaker.

Denna rÀtt Àter vi ca 2 gÄnger/Är.

Alltid sommartid.

Man fÄr inte skÀmma bort sig för ofta! Ha!

"Bröllopsmat" enligt min man.
Kola in stekytan pÄ korven.


Gör sĂ„ HÄR:
Gör en god bechamelsÄs
smÀlt smör nÄgra msk
ta i 2-3 msk vetemjöl
spĂ€d med 4-5 dl mjölk 

LĂ„t puttra lite.
SmaksÀtt med salt och peppar.

Koka upp en pÄse djupfryst grönsakerna i 3-4 minuter.
SlÄ av i ett durkslag.
Rör i grönsakerna i bechamelsÄsen.
Ha i en knippa finhackad persilja.
smaka av och glöm inte att ta i ett par sockerkorn.

Servera med nystekt falukorv och svartpeppar.

BÀsta grönsakerna.
Finns oxÄ Sommargrönsaker.

Hemma.


Lycka till.

HĂ€lsning C.

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg