”Bröllopsmat” đ„č Recept.
Hej!
Vissa matrĂ€tter kallar min man för ”bröllopsmat”.
Detta Àr en sÄdan rÀtt.
Dit hör oxÄ hemmagjorda köttbullar med rÄrörda lingon.
Nu förstĂ„r Ni nog att han Ă€r en man av den Ă€ldre stammen!đ
Falukorv hör inte till den korv vi Àter sÄ ofta men till
denna rÀtt ska det vara just falukorv.
Vi tycker falukorven har blivit lite mesig i smaken,
kanske Àr vÄra smaklökar lite avmattade!?
Var inte korven lite mera rökt förr i tiden.
RÀtten jag skriver om Àr stekt falukorv med stuvade grönsaker.
Denna rÀtt Àter vi ca 2 gÄnger/Är.
Alltid sommartid.
Man fÄr inte skÀmma bort sig för ofta! Ha!
"Bröllopsmat" enligt min man.
Kola in stekytan pÄ korven.
Gör sĂ„ HĂR:
Gör en god bechamelsÄs
smÀlt smör nÄgra msk
ta i 2-3 msk vetemjöl
spÀd med 4-5 dl mjölk
LĂ„t puttra lite.
SmaksÀtt med salt och peppar.
Koka upp en pÄse djupfryst grönsakerna i 3-4 minuter.
SlÄ av i ett durkslag.
Rör i grönsakerna i bechamelsÄsen.
Ha i en knippa finhackad persilja.
smaka av och glöm inte att ta i ett par sockerkorn.
Servera med nystekt falukorv och svartpeppar.
BÀsta grönsakerna.
Finns oxÄ Sommargrönsaker.
Kommentarer