Kanelhavrekakor. Recept. Vintips.
Hej!
Idag blev det ett snabbak.
Jättegoda havrekakor smaksatta med kanel,
jag bakade dom med fiberhavregryn.
Jag lägger dom i frysen, bra att ha när det kommer någon på fika.
Vi avslutade middagen idag med en kaka till sista slatten rött.
Supergott!
Goda havrekakor smaksatta med kanel.
24 stycken kakor blev det.
Ha, ha min bästa kakburk kom till nytta.
Kaka och sista slatten vin efter middagen.
Vinet passade perfekt till den knäckiga smaken i kakan.
Nu har vi börjat tända ljus.
Det har höstat till sig.
VINTIPS!
Lat 42 Rioja Spanien Reserva 2018.
Pris 119 kronor.
Här får Ni mycket vin för liten peng.
Kryddig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, choklad, plommon, dill, kaffe och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.
KANELHAVREKAKOR, ca 20 st
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,75 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
150 g rumstempererat smör
Gör så här:
1) Blanda alla torra ingredienser..
3) Rulla kulor och lägg på bakplåtspapper, tänk på att de flyter ut en aning när de gräddas.
4) Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Var tredje dag plockar jag en bukett luktärtor.
Fantastisk blomma som doftar ljuvligt.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer