Biff Stroganoff. Recept.
Hej!
Grått väder på Höglandet men sköna promenader varje dag.
Jag har inte gjort Biff Stroganoff på evigheter.
Nu hände det.
SUPERGOTT, bra mat som går att förbereda.
Mat för både fest och lite extra vardag.
Jag gjorde på ryggbiff ibland har jag gjort på lövbiff,
lite "matigare och lyxigare" på biff.
Söndagsmiddag med ett gott glas Côtes-du-Rhône.
MUMS!
Ingredienser på bilden fattas gör Dijonsenapen.
Jag gjorde till två portioner.
Läs nedan hur jag gjorde.
RECEPT.
1. Biff Stroganoff
2 ryggbiffar i strimlor.
Vänd strimlorna i lite rapsolja.
2. Stek biffstrimlorna lite i taget i torr och varm panna.
3. Stek en hackad gul lök i smör + en hackad vitlök.
4. Tillsätt 1 msk tomatpuré och 2 tsk paprikapulver fräs en stund.
Tillsätt lite sherry eller torrt vitt vin, ca 1/2 dl.
Låt koka upp.
5. Tillsätt 1 msk senap, 1 dl creme fraisch, 1 dl kalvbuljong och 1 dl grädde.
6. Lägg i köttet.
Puttra en stund.
Salta och peppra med svartpeppar.
Toppa vid servering med persilja.
Servera med ris eller potatirpuré.
7. Saltgurka och persilja servera till.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer
Stickor nummer 6.
Jag stickar i ett ögel alpackagarn, namn Cacao.
Men det finns många fina andra garner.
Lycka till 🌷🌷🌷
Hälsning C