Tonfisksallad, Valborgsmässoafton 2021. Recept. Vintips.

 Hej!

Vilket härligt väder vi fick i Valborg.

Lagade en god lite lyxig middag, här kommer förrätten,

grillad tonfisksallad.

Det känns som evigheter sedan vi klädde upp oss, av åkte

pantsen, collegetröjan och på med guldskorna.

Tonfisksallad.

Grilla tonfisken i varm panna.
Pensla tonfisken med olja, peppra och salta.

Passionsfruktsmoussetårta med chokladbottnar, MUMS!
Det blev desserten.

Perfekt, marinerade tonfisken i lime före servering.

Bara någon minut på varje sida.
Glöm inte att grilla till kanterna.
Låt tonfisken vila lite innan Du skär upp den.

Min salsa.

1 avokado
1 chilifrukt röd, utan kärnor
1/2 god melon
3 st salladslökar, går lika bra med finhackad rödlök
1 mogen mango
Lite hackad röd lök
1/2 pressad citron eller lime
1 kruka färsk koriander
olivolja
salt

Servera salsan i vackra glas och lägg bitar av tonfisken uppe på, servera med en klyfta lime.

Desserten blev en tårta.
Passionsfruktstårta med ett dessertvin som är bland det godaste som finns, 
en Noble Late Harvest från Patricius, Tokaj 2015, inköp i Ungern på en av 
våra vinresor dit.
En njutning på hög nivå.

Hälsning C


Kommentarer

Populära inlägg