Krispig fisk med Remouladssås och broccoli. Vintips.Recept.

Hej!

Här kommer ett gott middagstips.

Mums för krispig fisk med curryremouladsås och broccoli.

Det måste Du göra!

Nu finns det i handeln broccoli som heter kronbroccoli som

har extra stora fina broccolibuketter.

 Såsen är supergod, användbar till mycket, gör danska smörrebröd 

på grovt rågbröd om du får fiskbitar över.

Servera gärna en Verdicchio för 79 kronor till detta.

Läs mer nedan.

Ett bra vin till våren och sommarens bufféer.


MUMS!

Panera fisken:
 1. Vetemjöl 2. Ägg 3. Pankos.
Det blir INTE lika krispigt med ströbröd.
Pankos är asiatiskt ströbröd.
Stek fisken krispig i neutral rapsolja.

Broccolin kokas bara några minuter.
Överkokt är BOTTEN!!


CURRYREMOULADSSÅS:
4 pers.

1 burk 300 gr pickles
2 dl Hellmanns majonäs
1 dl creme fraiche
1 msk curry

Hacka eller mixa picklesen.
Blanda i övriga ingredienser.
Salta.
Låt gärna stå en stund i kylen.


Från Castelli di Jesi i regionen Marche i mellersta Italien kommer nu det vita ugglevinet! Många känner nog till det röda vinet med ugglan på och nu får den sällskap av en Verdicchio dei Castelli di Jesi vilket ordagrant betyder betyder ’verdicchio från borgarna runt Jesi’. Druvan verdicchio ger friska och fylliga vita viner och Castelgufo har även en fyllig ekfatskaraktär vilket gör att vinet passar inte bara till fisk och skaldjur utan även rätter på kyckling, fläsk eller varför inte grillad halloumi?

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, galiamelon, mandel, persika och citrusskal.



79 kronor!!!!

En jättegod middag, kvickt går den att göra oxå.

Lycka till.

Vårhälsning C

Kommentarer

Populära inlägg