Vinprovning med Munskänkarna i Tranås.

 Hej!

Nu är Munskänkarna igång efter pandemin.

Fredagens tema var Piemonte, Italien.

Love Levander från Sigva höll i provningen.

Maken och jag tog årets första cykeltur men jäklarna va` kallt det

var på vägen hem!

Vi provade det nya ”innevinet”, som serveras på Stockholms innekrogar just nu, Pet-Nat.

Vad är pet nat?

Pet nat är ofiltrerat mousserande vin som har fått jäsa klart i flaska. 

En gammal teknik som fått renässans tack vare det ökade intresset för småskalig vinproduktion.

Ett lätt mousserande vin med tydlig jästfällning.

Jag tyckte det smakade lite åt ölhållet!

Men det får stå för mej.

Kolla in om Du vill veta mera om föreningen och var det finns sektioner:

https://www.munskankarna.se/sv/start/

Nu är vi igång igen efter pandemin.
Doften av vin spred sig.
Innevinet kostar 189 kronor.


Skörd/Vinifikation:

Vinet görs enligt ”méthode-ancestral”, vilket betyder att vinet får jäsa klart i flaska istället för på fat. Vinet buteljeras alltså innan den första jäsningen är klar vilket gör att det naturliga sockret i druvorna skapar bubblor = vinet blir mousserande.

Passar till:

Vinet passar perfekt som mingelvin eller som fördrink till lättare snacks eller varför inte prova till skaldjur

De tre vinerna till höger var de bästa!

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg