Vintips lagrad riserva.


Hej ….. här kommer ett vintips.

🍷🍷🍷🍷🍷🍷

En lagrad riserva från Italien, Castelcaia Riserva 2016.

Ett fynd!

Pris: 99.-kronor.


Fynd" - lagrad riserva

Castelcaia Riserva 2016 är ett seriöst och mycket bearbetat vin gjort på druvorna sangiovese, primitivo och negroamaro, från det välrenommerade vindistriktet Salice Salentino i södra Italien.

”Fynd! Välgjort, charmigt och snyggt – ett fynd för 99 kr”– Mikael Karis, Vinbörsen 2025

”Mycket prisvärt! Fylligt och generöst – från Apulien och den italienska klacken.” – Johan Franco Cereceda

”Betyg 6/6. Fynd med personlighet!” – Nicke på Vinsmart

Vinet har lagrats i hela 9 år varav 2 år på stora italienska ”bottis” ekfat vilket ger en generös och välintegrerad ekfats-karaktär. Smaken är fyllig och len med inslag av körsbär, blåbär, mörka plommon och choklad. Doften är stor med inslag av skogsbär, örter, choklad och vanilj.

Castelcaia Riserva har blivit fyndstämplad av flera vinskribenter, exempelvis beskriver Bengt-Göran Kronstam vinet som ett fynd. Castelcaia går utmärkt till kötträtter av nöt, fläsk och kyckling. Servera gärna vinet till en klassisk köttbit med klyftpotatis och rödvinsås.

3 tips!

1.

Servera vinet en smula svalt till en riktigt god pasta med köttfärssås. Enkelt och lättlagat.

2.

Servera vinet till en vegetarisk lasagne där de mustiga, generösa smakerna verkligen samsas.

3.

Servera vinet till en pizza med salsiccia och massor av skivad mozzarella på. Hur gott som helt!

Lagrat i 9 år

Castelcaia Riserva har lagrats i hela 9 år varav 2 år på stora italienska ”bottis” ekfat vilket ger en generös och välintegrerad ekfats-karaktär. Kan drickas idag eller lagras i ytterligare några år.

Hälsning Christina 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷



Kommentarer

Populära inlägg