Lågtempererad lax med asiatisk majonnäs. Recept
Hej!
Dagens bästa tips, gör en lågtempererad lax med risnudlar och
asiatisk majjo.
Perfekt bjudmat går att förbereda.
Att laga lågtempererad lax gör den väldigt saftig.
Den här serverade jag på min senaste fest.
Blev succé.
Jag serverade laxen med risnudlar, ta dom nudlar Ni gillar.
Vid servering slog jag på en dressing på nudlarna,
En dressing av raps/olivolja, lite risvinäger, lite sesamolja, hackad färsk
röd chili, lite honung, ev. lite japansk soja.
Var försiktig med sojan och sesamolja.
Smaka av hela tiden.
Sedan kommer pricken över i.
Min asiatiska dressing den går att äta med matsked!!
Går till mycket.
Recept nedan.
Ni kan givetvis servera grönsaker och potatis till denna fisk.
Väldigt gott med en kall potatissallad till.
Så gott👌👌
Mums!
Lågtempad lax.
Lax färsk.
Flingsalt.
Sesamfrön rostade är gott på.
Sätt ugnen på 100 gr.
Laxen ska ha en innertemperatur på 40-45 grader.
Tar ca 25 minuter. Kolla!
Gör en glaze.
1 dl sweet chili
1 dl ostronsås
1 vitlöksklyfta riven
2 tsk Ingefära riven
Lite sesamolja, var försiktig 1-2 tsk.
1 pressad limefrukt
Pensla hälften av glaze sedan in i ugnen med laxen.
När laxen är färdig pensla på resten av glazen.
Servera laxen varm eller kall.
Jag skivade salladslök över.
Min gudomliga asiatiska majjo.
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 msk risvinäger
1 - 2 vitlöksklyftor rivna
Färsk riven ingefära 1-2 tsk
Lite sesamolja
Lite japansk soja
1-2 tsk sriracha
Smaka av och smaka av!!
NJUT såsen går till det mesta.
Hemma.
Hemma.
Fest.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer