Småstaden - Helsingborg
Hej alla bloggisar!
Nu är jag hemma igen, en tripp till Helsinborg blev det. Denna underbara stad, vid sundet. Efter 5 timmar resa var hela semesterkassan borta.........och mer därtill!!! Här kommer bilder från ett av stoppen på vägen. Baazar i Sävsjö.
Öppettider: lördagar 10.00 - 14.00.........men jag hade tur, innehavarinna var där och packade grejer. Ibland ska man ha tur! Läcker affär i det gamla stationshuset. Här kommer bilder.
Ha en bra måndag, här är vädret fantastiskt! Jag ska baka två hallontårtor, i morgon blir det kalas.
Här kommer receptet en gång till! KRAM
Choklad & Hallontårta
2 ägg
2 dl socker
2 dl malda hasselnötter
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
3 dl vispgrädde
1 msk kakao eller O´boy (efter smak)
1 dubbeldaim (mer om Du vill)
1. 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner de malda nötterna.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ned i nötsmeten.
Häll upp i en smord och bröad form.
3. Grädd i mitten av ugnen i 20 min.
4. Vispa grädden, tillsätt kakaon.
5. Låt hasselnötsbottnen svalna och bre på grädden.
Dekorera med krossad daim och hallon. Du kan sikta över
kakao om Du vill.
Nu är jag hemma igen, en tripp till Helsinborg blev det. Denna underbara stad, vid sundet. Efter 5 timmar resa var hela semesterkassan borta.........och mer därtill!!! Här kommer bilder från ett av stoppen på vägen. Baazar i Sävsjö.
Öppettider: lördagar 10.00 - 14.00.........men jag hade tur, innehavarinna var där och packade grejer. Ibland ska man ha tur! Läcker affär i det gamla stationshuset. Här kommer bilder.
Ha en bra måndag, här är vädret fantastiskt! Jag ska baka två hallontårtor, i morgon blir det kalas.
Här kommer receptet en gång till! KRAM
Choklad & Hallontårta
2 ägg
2 dl socker
2 dl malda hasselnötter
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
3 dl vispgrädde
1 msk kakao eller O´boy (efter smak)
1 dubbeldaim (mer om Du vill)
1. 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner de malda nötterna.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ned i nötsmeten.
Häll upp i en smord och bröad form.
3. Grädd i mitten av ugnen i 20 min.
4. Vispa grädden, tillsätt kakaon.
5. Låt hasselnötsbottnen svalna och bre på grädden.
Dekorera med krossad daim och hallon. Du kan sikta över
kakao om Du vill.
.
Kommentarer