Lakritspannacotta

Här kommer ett desserttips till helgen.
Tänk på att det finns olika styrka på lakritspulvret, prova dej fram!
Nu ska jag iväg till torget och köpa tulpaner från Skänninge och ett gott rågbröd, stenugnsbakat därefter blir det fika med kompisarna, sedan ska jag öppna affären.
Kram, ha en trevlig fredag/C

 
Lakritspannacotta med hallon.
4 portioner

Lakritspannacotta
5 dl grädde
1 vaniljstång (kan uteslutas)
½ dl socker
2 gelatinblad
Lakritspulver efter tycke och smak, ca 2 msk

Hallonsirap:
Hallon
Socker

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Slå i grädde och socker. Koka upp grädde, socker, lakristpulver och ev. vanilj. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.

När pannacottan börjat stelna kokar du hastig upp frysta hallon med lite socker. Sedan brer du ut röran över panncottan. Dekorera med ett par hallon överst. Låt stela i kylen.
Bilderna är tagna av Carro/LYCKA TILL/C

Kommentarer

Camilla sa…
Jag la ut dig på min blogg, är det ok?
Kram

Populära inlägg