Vit choklad- o vaniljpannacotta
Idag kommer dessertreceptet från nyårsafton, kanske något för helgen som kommer?
Håll till godo, det är inte mitt recept, jag har hittat det i någon blogg, minns inte!
Håll till godo, det är inte mitt recept, jag har hittat det i någon blogg, minns inte!
Vit choklad- och vaniljpannacotta
100 gr vit choklad
4 dl vispgrädde
1 dl gelésocker Multi
1 vaniljstång
Blanda grädde och socker i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Tillsätt stång och kärnor i gräddblandningen. Koka upp blandningen i ca 1/2 minut, drag sedan kastrullen från värmen. Fiska upp vaniljstången. Hacka chokladen och tillsätt, rör om tills den smält helt. Häll upp pannacottan i glas. Stelnar fort.
Chokladkräm
1 dl vispgrädde
75 gr 70% choklad
1 msk smör
Blanda smör, grädde och choklad i en kastrull och smält på låg värme. Tag bort från värmen. Smaksätt om Du så önskar, förslag: likör, kaffe eller konjak.
Låt det svalna lite och häll försiktigt över den stelnade pannacottan.
Jag garnerade med hallon men låt fantasin spela!
Lycka till/KRAM C
Kommentarer
Älskar pannacotta!