Åkes hasselnötsbröd i repris!

Hej! 
Dax för ett lite bak kanske.
Finns det något så gott som nybakat bröd?
Här kommer ett toppenrecept i repris.
Här kommer min kompis Åkes goda recept på bröd, han bakar det en gång i veckan. 
Brödet är jättegott! Jag vet jag har ätit det!
Godast dagsfärskt, därefter är det toppen att rosta säger Åke och hans fru.
Detta bröd blir ett "proffsigt" bröd, hoppas Ni förstår vad jag menar!? 
Med riktigt knaprig god yta.


Åkes hasselnötsbröd
 
½ paket (25g) jäst
1 tsk salt
1msk honung
4 dl ljummet vatten
7,5 dl vetemjöl
1 näve solroskärnor
1 näve hasselnötter
1 tsk stött fänkålsfrö
 
Blanda alla ingredienser i en skål
Arbeta degen för hand, den ska vara ganska lös
Låt jäsa 2 timmar
Häll upp degen på bakplåtspapper
Sätt ugnen på 250 grader
Låt jäsa tills ugnen är varm
Sätt in brödet i ugnen i 15 minuter
Sänk ugnstemperaturen till 125 grader
Grädda i ytterligare 1timma och 45 minuter
Låt svalna under bakduk

Tål Ni inte nötter, ta olika frön istället.
Brödet är jättegott!
Prova.
Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg