Hej sköna söndag!
Ett seriöst kändisvin från världens främsta champagne-expert!
Vissa kändisar har inget att förlora på att sätta sitt namn på en flaska vin, de räknas ju knappast som experter i sammanhanget. För andra är det exakt det motsatta , champagneexperten Richard Juhlin inte minst. Men han har inget att skämmas för nu när han lanserar sitt första mousserande – tvärtom – för Richard Juhlins Blanc de Blancs Brut är bra!
Richards första mousserande vin, med alkohol ska tilläggas då han redan har ett alkoholfritt vitt och ett rosé-bubbel på marknaden, kommer från södra Frankrike. Kring trakterna av Limoux ska tilläggas och den som kan sitt bubbel vet att det var här som mousserande vin kom till för första gången. Vinet som nu buteljerats är en druvren chardonnay – Blanc de Blancs vill säga – och metoden naturligtvis den traditionella som används i Champagne. Så, hur smakar Richard Juhlins bubbel då? Jodå, riktigt bra – men det hade vi nog inte bara på känn utan närmast förväntat oss av världens främsta champagnekännare!
Doften inleder försiktigt men öppnar upp fint när temperaturen stiger något i glaset och fram kikar gula saftiga äpplen, grillad citron och en fin brödighet som accentuerar citrusnyansen. Smaken uppvisar ett visst djup med stenfrukter i täten, ungdomlig men delikat mousse, en hint av mandel och bra intensitet samt ett riktigt fräscht, torrt och rent avslut med ett stänk persika.
Kommentarer