Kräftor + Champagne = Sant.
Hej!
Jaa, champagne och kräftor är SANT!
Det är jättegott tillsammans.
Öl och snaps tycker många är ett bra alternativ.
Inte jag.
Kräftornas något söta smak kombinerat med lagens sälta och tydliga dillsmak
gör att det kan vara knepigt att hitta ett vin som passar.
Och det är värt att tänka till lite extra, ett perfekt matchat vin gör stor skillnad för smakupplevelsen av såväl kräftorna som vinet.
Kräftornas karaktäristiska smak passar ofta bäst med ett något
fruktigare vitt vin som gärna lagrats på ekfat.
Lagringen på ekfat ger den fruktiga tonen likt en Sauvignon Blanc som
passar fint kräftorna och lagen. Satsa därför på ett smakrikt vin eller champagne,
för en garanterat lyxigare kräftskiva.
Mitt tips!
Nicolas Feuillatte, vintage 2012, årgångschampagne.
De år skörden håller speciellt hög kvalitet produceras årgångsbetecknad
champagne.
Denna champagne är lagrad i minst 6 år innan den saluförs.
Så himla god.
Vi är så lyckligt lottade att vi inte har så långt till Marcus Kräftan en skaldjursdelikatessaffär i
Väderstad, Östergötland. Där har vi oxå brödet Väderstad Centralkonditori.
Chokladen hittar vi i Ödeshög på Narr Konfektyr.
En fix och färdig lyxkväll.
Njut av denna goda årgångschampagne.
349 kronor kostar den.
MUMS!
Prova.
Hälsning C
Kommentarer