Julbak pepparkakspaj! Recept.
Hej nära jul nu!
Gör en dessertpaj med julkryddor.
Det doftar underbart i mitt kök, det doftar jul.
Inspirationen kom från ett tv-program.
Denna peppparkakspaj är god efter julmaten eller till fikat eller att
avnjutas framför tvn till en bra julfilm.
Pepparkakspaj
Starta med att lägg russin, rivet citronskal från en citron, fikon i bitar i lite sherry.
Ta dom frukter du har hemma, funkar med päron oxå.
Jag tog i lite hackade valnötter i mina pajer.
Ta vad Du vill rom eller, portvin Du kan oxå hoppa över detta.
Detta recept blir fyra portionsskålar eller 6 mindre.
Vill Du göra en paj i springform dubblar Du receptet.
Så här gör Du:
3 äpplen i bitar fördela i formarna.
Läggs på de blötlagda ingredienserna.
Gör en fyllning:
75 gr smält smör
3 matskedar vispgrädde
3 msk ljus sirap
3/4 dl strösocker eller råsocker
1 tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda (ta efter Din smak)
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
Blanda alla ingredienser i kastrullen med det smälta smöret.
Klicka över pajarna.
175 grader i ca 20-30 minuter.
Servera ljummen eller kall.
Går att värma dagen efter!
Toppa med florsocker.
Jag serverar lättvispad grädde till eller ett halv paket gammeldags vaniljglass
som rörs i lite slarvigt i den vispade grädden, serveras direkt.
Så supergott!
Tillsätt gärna lite extra vaniljsocker.
MUMS!
175 grader 20 -30 minuter beroende på äppelsort
En riktigt god pepparkakspaj.
Nu närmar sig julen.
Den annorlunda julen 2020.
Lycka till!
Hälsning C
Kommentarer