Sotarmurrar, Mauds goda kakor! Recept.
Hej!
Sugen på något supergott till kaffet.
Gör dessa goda nötkakor, Sotarmurrar.
Gjorda av hasselnötter och bakade på ett tjillivipp.
Maud gjorde dom i Gokväll. Förvara kakorna i frysen.
Ett tips!
Efter avslutad middag och Du har en slatt vin kvar i glaset,
ta då en kaka ur frysen och njut direkt tillsammans med vinet.
Så himla gott! Du behöver ingen dessert.
Få ingredienser, Du gör allt i mixer eller food processor, Du
gör allt i en enda skål.
Snabbt, kvickt och lätt!
Sotarmurrar ingredienser.
ca 20 stycken.
200 g | hasselnötter |
2 ½ dl | strösocker |
¾ dl | kakao |
3 st | stora äggvitor |
ev florsocker |
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Finhacka nötterna tillsammans med socker och kakao i matberedare. I annat fall maler du nötterna i mandelkvarn eller finhackar dem med kniv och blandar med strösocker och kakao.
3. Blanda ner äggvitorna. Tillsätt lite mer äggvita om smeten är för fast och inte håller ihop.
4. Klicka ut runda klickar, ca 4 cm stora, på plåt med bakplåtspapper.
Grädda 12–15 minuter.
De ska hålla ihop men vara mjuka i mitten.
5. Låt svalna på plåten. Pudra eventuellt med florsocker.
JÄTTEGODA!
Kommentarer