Pongrácz ett superbra mousserande vin. Vintips! Första vita sparrisen.
Hej på Er!
Fredagkväll lite mys i luften!
Hittade årets första vita sparris från Tyskland på ICA.
Det fick bli förrätten.
Så god den var, spröd och mjäll, med en bra hollandaisesås till.
Vinet till blev en mousserande Pongracz, ett vin som oftast finns hemma i kylen.
Har Du inte provat det, gör det direkt, 120 kronor kostar det.
Till huvudrätt blev det smörstekt råraka med löjrom, gräddfil
och hackad rödlök.
Dessert orkade vi inte!
Pongrácz Brut är mousserande vin gjord på klassiska champagnedruvorna pinor noir och chardonnay. Smaken är fyllig och vinet har en krämig, fin mousse med en viss brödighet som kulminerar i en ren och fruktig avslutning. Här finns inslag av äpplen, jäst, nötter och citrusfrukter. Serveras som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. Under våren kommer det populära kvalitetsbubblet med en lyxig presentförpackning, perfekt för festliga tillfällen. |

Pongrácz är inspirerad av Desiderius Pongrácz, en adelsman och flykting från Ungern, vars visioner och visdom utvecklade vinnäringen i Kapprovinsen. Ett av hans skötebarn var tillverkning av mousserande viner som framställdes enligt champagnemetoden. Det vill säga att vinet framställts genom att genomgå en andra jäsning på butelj.


Kommentarer
Ikväll! Ha en trevlig Valborg!
/ Annika
Jag lovar det är ett toppenvin. Uppskattat av många.
En fin Valborgsmässohelg till dej🌷🌷 CH