Lax i ugn med rostade grönsaker. Recept. Vintips.
Hej!
Nu är det fisktime, fisklovers!
Ugnsstekt lax med ugnsrostade grönsaker.
Allt in i ugnen på en gång, färdigt på en gång, snabbt och lätt.
Ett glas Cotes- du -Rhone, vitt vin smakar bra till.
Ett grönsaksfat med potatis, rödbetor, morötter och fänkål + 1 vitlök i skivor på potatisen.
Ta lite honung på rödbetorna.
Häll på lite olivolja på grönsakerna.
Skär inte för stora bitar om allt ska bli färdigt samtidigt.
Laxen behöver salt, peppar och lite olivolja sedan klart för ugnen.
200 gr. ca 20 minuter.
KOLLA!
Till detta serverar jag brynt smör med hackad dill i.
Nedan har Du receptet på såsen.
Denna sås som jag gjorde är ett kapitel för sig!
Det är en Kajsa Varg sås (man tar det man har)!
Jag hade:
1 msk majonäs
2 msk Smetana
3 msk räksallad i burk
Några droppar japansk soja.
Såsen blev SUPERGOD!
Gjord på rester.
Men är inget för den som inte gillar japansk soja.
Mums så gott och enkelt.
Jag serverar gärna lite brynt smör till laxen.
Med lite dill i.
Ta dom grönsaker Du giller eller det Du har hemma.
Ugnsrostade grönsaker är så gott både till fisk och kött.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer