Söndagens middag. Recept. Vintips.

 Hej!

Salsiccia korv är verkligen den korv jag gillar bäst.

Jag gillar kryddningen och att den inte är för stark.

Denna rätt är verkligen en snabblagad historia.

Jag köper bara svensktillverkad korv.

Salsiccia korv i tomatsås, till det serverar jag oftast pasta och ibland svensk havreris.

Recept nedan.

MUMS!

Perfekt snabbmat.
Droppa lite olivolja över.



Har Du inte köpt lat 42, gör det.
Magnum 200 kronor.

Pinot Gris från Turckheim, Alsace är ett gott vin.
Druvig smak med inslag av persika, kryddor, honung, vita blommor och mandarin.
Pris 99 kronor.
Perfekt till asiatisk, fisk och kryddig mat.

Stek korven lite knaprig med skinnet kvar.
Lägg sedan dessa i tomatsåsen.

Salsiccia korv i tomatsås.

1 paket korv dela i bitar och tryck ut med en gaffel.

Behåll skinnet på, köp svensktillverkade.

Stek dom lite knapriga i smör/olivolja.

TOMATSÅS:

1 gul lök + tre vitlöksklyftor hackas, smält i smör.

1 burk tomatkross slås över.

Lite sambal oelek.

Svartpeppar.

Lite vitt vin.

Låt puttra en stund.

Slå i den stekta korven, låt puttra några minuter.

Strö över persilja.

Servera.

MUMS!

Lycka till.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg